Eva Håkansson blir tillförordnad kommun­­direktör i Örebro kommun

Eva Håkansson kommer att ha uppdraget som kommun­direktör för Örebro kommun under den rekryterings­period som påbörjas inom kort, för att tillsätta en efterträdare till nuvarande kommun­direktör Anne Andersson.

Eva Håkansson

Eva Håkansson. Foto: privat.

Eva Håkansson har erfarenhet från ett flertal olika myndigheter, kommuner och lednings­uppdrag, bland annat kommun­direktör Ale kommun, regionchef inom Kronofogde­myndigheten och Skatteverket, general­direktör Ekobrotts­myndigheten, och tf general­direktör inom Data­inspektionen. Hon har också tidigare arbetat 20 år inom Örebro kommun.

– Med Evas kompetens och breda erfarenhet får vi en mycket bra lösning till dess att vi har en permanent kommun­direktör på plats, säger Kenneth Handberg (S), Kommun­styrelsens ordförande i Örebro kommun.

Eva Håkansson kommer från mitten av november successivt kliva in i kommun­direktörs­rollen och ta över efter Anne Andersson.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till Örebro kommun och tillsammans med alla kunniga medarbetare driva verksamheten och utvecklingen framåt under den mycket speciella situation som vi nu har. Jag tänker både på hanteringen av pandemin men också på att mycket pekar på en kommande förändring av nämnd- och förvaltnings­struktur, säger Eva Håkansson.

Eva Håkanssons uppdrag gäller under tiden som rekrytering av kommun­direktör pågår och till dess att en ny kommun­direktör är på plats. Rekryteringen av ny kommun­direktör beräknas ta minst sex månader.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!