Dags att anmäla sig till färdighetstester för elever som ska börja i sjuan

Ska ditt barn börja i sjuan hösten 2021 och är intresserad av att gå en viss profil på Engelbrektsskolan eller Gumaeliusskolan? Då behöver du anmäla ditt barn till färdighetstest, senast den 13 november 2020. Färdighetstesterna kommer att hållas under vecka 48–50.

Några kommunala skolor har så kallade profiler och inriktningar. I skolor med profiler får eleverna under ett antal lektionstimmar ägna sig åt en speciell aktivitet, som till exempel fotboll, dans eller ishockey. Syftet med profiler är att öka elevernas motivation för skolarbetet.

– Vår erfarenhet är att om eleverna får möjlighet att utöva ett fritidsintresse under skoltiden så blir de mer motiverade i alla skolans ämnen, säger Chris Gelinder, rektor på Gumaeliusskolan 7–9.

För att kunna bli antagen till profilerna på Engelbrektsskolan 4–9 och Gumaeliusskolan 7–9 behöver barnet genomföra ett färdighetstest. I kommunens andra skolor med profiler krävs inte färdighetstest.

Läs om alla skolor som erbjuder profil på orebro.se/sokaskola.

Anmälan till färdighetstester

Alla barn som ska börja i sjuan kan söka till en profil med färdighetstest. Anmäl ditt barn till de färdighetstest som barnet är intresserad av via e-tjänsten på orebro.se/sokaskola senast fredag den 13 november 2020. Om du inte kan anmäla dig via e-tjänsten kan du kontakta aktuell skola.

Söka skola

För att ha möjlighet att komma in på en profil med färdighetstest krävs både ett genomfört färdighetstest och en skolansökan. Det räcker alltså inte att bara göra ett färdighetstest. Du gör en skolansökan för ditt barn under perioden 15–31 januari 2021, via e-tjänsten på orebro.se/sokaskola. Där kan du även läsa mer om hur skolornas platser fördelas.

Engelbrektsskolans profiler med färdighetstest

På Engelbrektsskolan går elever i årskurs 4–9. Skolan erbjuder profilerna dans och fotboll. Färdighetstester genomförs för elever som ska börja i årskurs sju.

Läs mer om profilerna på Engelbrektsskolan.

Datum för färdighetstester på Engelbrektsskolan 4–9

  • Dans – måndag den 23 november eller tisdag den 24 november
  • Fotboll – tisdag den 24 november

Gumaeliusskolans profiler med färdighetstest

Gumaeliusskolan är en högstadieskola med elever i årskurs 7–9. Skolan erbjuder följande profiler med färdighetstest: dans, fotboll, innebandy, ishockey, padel, ridning och specialidrott.

Läs mer om profilerna på Gumaeliusskolan.

Datum för färdighetstester på Gumaeliusskolan 7–9

  • Dans – måndag den 30 november
  • Fotboll – onsdag den 2 december
  • Innebandy – onsdag den 9 december
  • Ishockey – tisdag den 1 december
  • Padel – torsdag den 10 december
  • Ridning – torsdag den 3 december
  • Specialidrott – måndag den 7 december
Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!