Hitta Miljönär-vänliga företag i Örebro

Nu finns det en ny karta på orebro.se där du kan se var alla Miljönär-vänliga företag i Örebro ligger. Miljönär-vänlig är en nationell märkning som skapats av Avfall Sverige för att uppmärksamma företag som gör det möjligt för kunderna att laga, låna och hyra istället för att köpa nytt.

En kvinna och en man som står utomhus och håller i varsitt inramat Miljönär-vänlig diplom.

Marian Sanzén och Jerk Pers. Deras företag ”Sanzén Form och Design” och ”Norrgården möbel & byggnadsvård” är två av de Miljönär-vänliga företag som finns med på den nya kartan.

Miljönär-vänliga företag

”Sanzén Form och Design” och ”Norrgården möbel & byggnadsvård” är två av 31 företag och organisationer som är Miljönär-vänlig diplomerade i Örebro.

Se kartan på orebro.se som visar var alla Miljönär-vänliga företag i Örebro kommun finns. Klicka på ”Återvinning” i listan och välj ”Miljönärer” så visas rätt kartlager.

– Vi vill uppmärksamma de miljödiplomerade företagen och att det ska vara lätt för medborgarna att hitta dem, därför är det roligt att vi nu har en karta på orebro.se där de är utmärkta, säger Helen Heidkamp, projektledare för Miljönär vänlig-märkning, Örebro kommun.

Hållbar konsumtion

Miljönär-vänlig är en nationell märkningen som har skapats av Avfall Sverige för att inspirera till hållbar konsumtion, och på så sätt minska mängden avfall och bidra till en bättre miljö. Hållbar konsumtion kan till exempel vara att köpa second hand, hyra sådant som används sällan och återbruka eller laga saker.

På orebro.se/miljönär kan du läsa mer om Miljönär-vänlig märkningen och vilka verksamheter som är diplomerade i Örebro kommun.

Hitta Miljönär-vänliga företag

Bli Miljönär-vänlig diplomerad

Jobbar ditt företag med att laga, sälja second hand, dela, låna ut eller återanvända? Då kan ditt företag ansöka om att bli Miljönär-vänlig diplomerad! Det kostar inget. Läs mer och ansök på orebro.se/miljönär

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!