Bygget av det nya boendet Kornellen är i full gång

Bygget av det nya vård- och omsorgsboendet Kornellen i Bettorp började som planerat i maj 2020. Den 1 oktober tog Örebro kommun och byggherren NCC ett gemensamt spadtag för att uppmärksamma bygget.

Under hösten 2019 stod det klart att NCC kommer att bygga Örebro kommuns nya vård- och omsorgsboende i Bettorp. Bygget av det nya boendet Kornellen startade i maj 2020 och i torsdags, 1 oktober, tog Örebro kommun och NCC ett gemensamt spadtag för att uppmärksamma bygget. Istället för ett traditionellt spadtag planterade man tillsammans ett äppelträd på platsen, något som framtida hyresgäster kommer kunna njuta av.

– I och med Kornellen får Örebro kommun ett tillskott på 80 vård- och omsorgsplatser. Dessutom ser vi till att välfärden växer över hela Örebro kommun, även i de norra delarna, säger John Johansson (s), kommunalråd.

– Utöver vård- och omsorgsboendet inrymmer fastigheten en gruppbostad med sex lägenheter, där äldre personer med funktionsvariationer ska bo. Fastigheten kommer också att ha lokaler för hemvårdens medarbetare att utgå från, samt en restaurang med ett tillagningskök, berättar Maria Schultz, lokalstrateg i Örebro kommun.

Tidplanen är att inflytt i de nya lokalerna kan ske i december 2021.

John Johansson (S), kommunalråd och Christina Kämpe från NCC höll ett invigningstal. Vid spadtaget närvarande bland annat politikerna John Johansson (S), Annika Tholster (C) och Anna Andersson (KD). Foto Örebro kommun.

John Johansson (S), kommunalråd och Christina Kämpe från NCC höll ett invigningstal. Vid spadtaget närvarande bland annat politikerna John Johansson (S), Annika Tholster (C) och Anna Andersson (KD).

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!