Kommundirektör Anne Andersson går till nya uppdrag

Anne Andersson, kommundirektör i Örebro kommun sedan 2016, går nu vidare till nya uppdrag. Vid årsskiftet tillträder hon tjänsten som VD för Stockholm­regionens Europakontor med placering i Stockholm och Bryssel.

Anne Andersson

Anne Andersson, kommundirektör

– Det har varit en lärorik, utvecklande och rolig tid, och även om jag ser fram emot nya utmaningar kommer jag att sakna arbetet i Örebro kommun, säger Anne Andersson, kommun­direktör i Örebro kommun. Att arbeta för Örebro och örebroarnas bästa är ett ärofyllt uppdrag och jag har lärt mig något nytt så gott som varje dag. Dessa erfarenheter och upplevelser kommer jag alltid att bära med mig.

– Kommundirektören har erbjudits en tjänst som av både privata och professionella skäl tilltalar henne mycket. Det måste vi både respektera och gratulera till, säger Kenneth Handberg (S), ordförande i Kommun­styrelsen Örebro kommun.

– Skiftet kommer att ske när politiken samtidigt ska diskutera hur kommunens framtida organisation ska se ut, säger Kenneth Handberg. En ny kommun­direktör kommer få utmaningen och förmånen att forma förvaltningen för att möta upp den nya politiska organisationen. Det kommer ta lite tid att genomföra en så viktig rekrytering för Örebro kommuns del. Därför kommer vi att behöva en tillfällig lösning under rekryterings­perioden. En sådan lösning måste vi börja arbeta för omedelbart.

Rekrytering av ny kommundirektör

Redan nu påbörjas arbetet inför rekryteringen av ny kommun­direktör för Örebro kommun. Kommundirektörs­rollen handlar om att vara högsta tjänste­man för Örebro kommun, och ha det övergripande ansvaret för att styra och leda samtliga verksamheter, och driva utveckling med örebroarnas bästa för ögonen. Som kommun­direktör i Sveriges sjätte största kommun deltar man också i både regionalt och nationellt arbete och utveckling.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!