Tack till alla skräphjältar i Örebro!

Vi var över 2 000 personer som plockade skräp lördagen den 19 september, på Håll Sverige rent-dagen. Se filmen och inspireras!

Var du en av dem? Då kan du känna dig stolt! Var du inte med, ja då kan du inspireras till att plocka lite skräp nästa gång du tar en promenad, har tråkigt, eller vill göra något meningsfullt.

Andreas Sävenstrand, miljöstrateg på Örebro kommun kan själv vittna om hur svårt det är att sluta när man väl börjat:

– Jag hade en timme på mig i lördags mellan andra saker jag hade bokat, men när det var dags att sluta såg jag hela tiden ett nytt skräp som det var svårt att lämna. Jag fick också tack från människor som gick förbi och såg mig plocka och det känns förstås bra.

Fler skräpplockaraktiviteter

I Örebro kommuns nya avfallsplan står det att vi återkommande ska ”stimulera företag, kommunala och privata fastighetsägare, föreningar samt vuxna och unga invånare till att plocka skräp och bidra till ett rent Örebro”. Kommunens medverkan i Håll Sverige-rent dagen är ett exempel och det blir fler under kommande år.

– Vi kommer, inför nästa sommarsäsong, se över på vilka sätt vi kan göra detta på roliga och effektiva sätt. Det som var roligt med Håll Sverige rent-dagen var att det var så stort intresse. Det var också flera som ville göra något men inte hann få till det just i år. Det tyder på att det finns ett sug efter mer, säger Andreas Sävenstrand.

Film från Håll Sverige Rent-dagen

Om filmen inte visas nedan – klicka här för att se den.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!