Kommunen satsar på att stötta lokala företag i Örebro - anställda får 500 kr var i presentkort

I och med rådande coronapandemi vill Örebro kommun tacka sina anställda med ett presentkort på 500 kr att handla för av det lokala näringslivet.

­– Vi vill visa uppskattning för våra medarbetare och samtidigt passa på att rikta insatsen så att det ger maximal nytta för företagen i Örebro kommun, det är viktigt att vi gör vad vi kan för att skapa goda förutsättningar för det lokala näringslivet i detta läge, säger Kenneth Handberg, Kommunstyrelsens ordförande.

– Vi uppmuntrar nu företag inom i hela Örebro kommun att anmäla sig till den digitala lösningen för presentkortet, så att kommunens anställda kan bidra till företagens omsättning genom att handla lokalt ända fram till jul, säger Göran Dahlén, näringslivsdirektör.

Ca 15 000 presentkort kommer att delas ut till de som haft anställning under 1 mars - 31 maj 2020, som gäller för köp året ut och planeras levereras i oktober.

orebro.se/presentkort finns mer information om presentkortet och hur företag ansluter sig till kortet.

Bakgrund

Det är en tillfällig lagstiftning som gör det möjligt för Örebro kommun att skattefritt kunna ge en gåva till sina anställda. Där kommunstyrelsen tagit beslut i augusti om att ett presentkort ska ges för att tacka anställda och stötta lokala företagare i och med coronapandemin.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!