Nytt staket på väg upp runt djurkyrkogården Franciskuslunden

Under sommaren har Örebro kommun arbetat för att återställa djurkyrkogården Franciskuslunden. Träskulpturer av olika djur har placerats ut, området har fått ny jord och under vecka 36 startar arbetet med ett nytt staket runt hela djurkyrkogården.

Ny kattskulptur på djurkyrkogården

Katten här är en av flera djurskulpturer som nu pryder djurkyrkogården.

Efter ett större utbrott av skadeinsekten granbarkborre var kommunen i våras tvungen att avverka granar kring djurkyrkogården Franciskuslunden.

I juni var avverkningen klar och Örebro kommun träffade ordförande för föreningen Franciskuslundens vänner för att prata om hur vi kan göra platsen fin framöver. Därefter kunde återställningsarbetet börja, och nu är det snart klart. De fina träskulpturerna som föreställer olika djur placerade vi och föreningens ordförande ut innan midsommar. Jorden som utlovats lades ut veckan efter midsommar och ett nytt staket runt hela djurkyrkogården byggs nu under vecka 36. Allt enligt överenskommelse med föreningen och enligt tidsplanen.

Det finns redan skott av rönn, ek och björk på djurkyrkogården så platsen kommer få en varierad lövskog när de växer upp.

Läs mer om avverkningen av träd med granbarkborrar på djurkyrkogården Franciskuslunden.


Ny elefantskulptur på djurkyrkogården.
Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!