Delta i skräpjakten – vinn biobiljetter

Gör en bra sak för miljön i sommar och plocka skräp! Då kan du dessutom vinna två biobiljetter. Skräpjakten pågår 17 juni–13 september.

En strand med en man som håller i en låda och en kvinna som håller i en påse, båda har arbetshandskar.

Delta i skräpjakten du också! Foto: Scandinav bildbyrå

Delta i skräpjakten

Ta på dig arbetshandskarna, ta med en påse och ge dig ut på skräpjakt! Plocka upp skräp du hittar i naturen, på stranden, i ditt bostadsområde eller på stan. Ta ett kort på skräpet när du är klar. Lägg sedan upp din bild på Instagram med #hållörebrorent så är du med i utlottningen av två biobiljetter. Du behöver ha en öppen profil. Har du inte Instagram kan du lägga upp bilden som en kommentar på Facebook inlägget om skräpjakten, eller mejla bilden till samhallsutveckling2@orebro.se (skriv ”Skräpjakten” i ämnesraden).

Och du – glöm inte att sortera skräpet innan du slänger det så det kan återvinnas! På orebro.se finns en återvinningsguide med sökfunktion, om du funderar på hur något ska sorteras.

Tre vinnare

Tre vinnare kommer utses 19 september och får två biobiljetter var. Plockar du skräp flera gånger så kan du lägga upp en bild från varje gång så har du större chans att vinna i utlottningen!

Skräpjakten pågår 17 juni–13 september.

Följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av covid-19. Uppdaterad information hittar du på krisinformation.se

Örebro kommuns avfallsplan

Den 16 juni beslutade Kommunfullmäktige om en ny avfallsplan för Örebro kommun (pdf, 2.4 MB). I den ingår bland annat mål och åtgärder för att minska nedskräpningen. En åtgärd handlar om att inspirera invånare, föreningar, fastighetsägare och företag till att bidra till ett rent Örebro. Skräpjakten är ett första initiativ för att minska nedskräpningen och hålla Örebro rent.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!