Örebro kommun satsar på barn och unga i sommar

Tidigare år har Örebro kommun tilldelats ett statsbidrag för att anordna sommarlovsaktiviteter för barn och unga under konceptet “Lov Örebro”. I år finns inte statsbidraget kvar men vi i Örebro kommun har valt att genomföra Lov Örebro med egna medel. Vårt syfte är att bidra till en meningsfull sommar för barn och unga.

Alla barn har rätt till ett roligt sommarlov!

Inför den kommande sommaren har projektansvariga Jenny Valtanen och Maria Nyström planerat flera roliga och varierande aktiviteter inom kultur, idrott, friluftsliv och teknik för barn och unga under sommarlovet. Hela programmet med exakt information om alla aktiviteter finns på orebro.se/lovorebro och fylls på löpande i takt med att det kommer in aktiviteter. Även aktörer utanför konceptet Lov Örebro ges möjlighet att publicera sina aktiviteter i programmet.

– Vi är extremt glada över att kommunen klev in och valde att satsa på Lov Örebro nu när statsbidraget uteblev. Även om det inte är riktigt lika mycket pengar som vi haft tidigare somrar så har vi ändå lyckats få ihop ett bra sommarlovsprogram med varierade aktiviteter där vi hoppas det ska finnas något för alla, säger Maria Nyström.

– Utifrån det rådande läge så är det av stor vikt att Lov Örebro finns kvar denna sommar när vi vet att flera barn och unga på grund av corona, kommer att finnas kvar i Örebro. Vi har satsat på utomhusaktiviteter där barn och unga kan röra sig mer fritt och då följer vi också Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, säger Jenny Valtanen.

Vi gör det tillsammans

Genom ett samarbete mellan kommunens verksamheter, civilsamhället och näringslivet kan Örebro kommun erbjuda så många olika aktiviteter för alla åldrar under hela sommaren. Även om arbetet kom igång väldigt sent i år så är sidan orebro.se/lovorebro redan fylld av aktiviteter tack varje alla aktörer som snabbt ställt upp.

– I år har vi fått till riktigt bra grejer och många av förra årets favoriter kommer tillbaka även i år, fortsätter Maria Nyström. Till exempel är Hästhagens aktiviteter gratis där de också stärker upp med aktivitetsvärdar/personal på plats som arrangerar kul aktiviteter alla dagar i veckan. Örebroandans alla föreningar kommer återigen att arrangera ”Sommaridrott” i olika stadsdelar sena kvällar och helger, ”Komtek on the road” kör runt på turné med teknikskapande aktiviteter, i Vivalla, Varberga-Oxhagen, Markbacken och Brickebacken kommer det arrangeras parkaktiviteter under hela sommarlovet. I Skateparken i city kommer det finnas extra bemanning och gratis utlåning av utrustning. Vi hoppas kunna bidra till en bra hemester för Örebros barn och unga, och förhoppningen är såklart att de hittar intressen att fortsätta med även i höst!

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!