Hitta Miljönär-vänliga verksamheter i Örebro kommun med ny karta

Nu finns det en ny karta på orebro.se som gör det lättare för dig att hitta verksamheter som gör det möjligt för sina kunder att återanvända, låna, laga eller hyra istället för att köpa nytt. I Örebro kommun har 31 verksamheter blivit Miljönär-vänlig märkta hittills. Nyligen fick Norrgården möbel & byggnadsvård och Sanzén Form och Design sina diplom.

Kvinna och man som håller i varsitt Miljönär-vänlig diplom.

Här har Marian Sanzén (Sanzén Form och Design) och Jerk Pers (Norrgården möbel & byggnadsvård) just fått sina diplom.

Ny karta

– Att arbeta med Miljönär-vänlig märkning ingår i kommunens arbete med att minimera avfallet. Nu lanserar vi en Örebrokarta över våra märkta verksamheter på vår webbsida.
I samband med det delar vi ut diplom till två nya verksamheter som fått märkningen, säger Håkan Gustafsson, verksamhetschef för Avfall på Tekniska förvaltningen.

De verksamheter som nu får sina diplom är Norrgården möbel & byggnadsvård och Sanzén Form och Design. Båda jobbar med möbelrenovering, och Sanzén Form och Design jobbar även med annat återbruk.

Här hittar du kartan som visar var de Miljönär-vänliga verksamheterna finns. Klicka på ”Återvinning” i listan och välj ”Miljönärer” så visas rätt kartlager.

Miljönär-vänlig märkning

Miljönär-vänlig är en märkning som tagits fram av branchorganisationen Avfall Sverige. Den används för att uppmärksamma verksamheter som gör det möjligt för kunderna att återanvända, laga, hyra och låna istället för att köpa nytt. Med våra nya Miljönär-vänliga verksamheter finns det nu 31 verksamheter i Örebro kommun som är diplomerade.

Läs mer om Miljönär-vänlig märkningen och vilka verksamheter som är diplomerade i Örebro kommun.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!