Funkis Sommarfestival blir digital

Förra året anordnade Örebro kommun en kostnadsfri sommarfestival för personer med en fysisk eller psykisk funktionsvariation. Festivalen var välbesökt och lockade totalt ungefär 2000 personer till Brunnsparken i Örebro. Snart gör festivalen en efterlängtad repris – men i år blir den digital.

Förra årets sommarfestival bjöd bland annat på artistuppträdanden och flera olika prova på-aktiviteter. Dessutom spelade vi in en egen låt, tillsammans med Eki och Tobias Lundgren. I år anordnas sommarfestivalen igen, men på grund av det rådande läget med coronaviruset har vi valt att göra festivalen digital. Den 17 juni är det dags för första programmet av Funkis Sommarstream!

– Vi har en annorlunda situation just nu, men vi kommer ändå köra sommarfestivalen. Den här gången blir det på ett lite annorlunda sätt. Det blir digitalt och alla kommer kunna följa det på YouTube, säger Johanna Viberg, förvaltningschef Förvaltningen för sociala insatser.

– Vi kommer bjuda på tips på vad man kan göra i Örebro och Sören Olsson dyker upp och läser från sina böcker, berättar Göran Andersson, enhetschef Förvaltningen för sociala insatser.

– Vi kommer ge tips på träning och andra roliga aktiviteter, som dans! tillägger Klara Andersson, som är med och arrangerar sommarfestivalen.

– Och givetvis blir det mycket sång och musik! I varje program har vi med oss Boris René, Freddie Liljegren från Idol och Linda Bengtzing. Vem blir inte sugen på att dansa då? Häng på! avslutar Charlotte Ollward som är fritidspedagog samt producent för Funkismellon och Funkis Sommarfestival.

Premiär 17 juni

Det första programmet av Funkis Sommarstream släpps onsdag 17 juni på Örebro kommuns YouTube-kanal.

Därefter kommer programmet att släppas vid ytterligare tre tillfällen: 24 juni, 1 juli och 8 juli. Förhoppningen är att man längre fram i sommar även kommer kunna hålla fysiska träffar med olika aktiviteter.

Se filmen där vi berättar om Funkis Sommarstream!

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!