Färdigställande av den nya hjulleken i Tybbleparken

Skateboardparken i Tybbleparken har utvecklats och är nu öppen för åkning. Här kan du ha kul på kickbike, skateboard, cykel eller något annat på hjul. På platsen finns också Örebros öppna konstvägg, dit alla är välkomna att måla.

Arbetet med den nya miljön har varit ett samarbete mellan Örebro kommun, Örebro Skateboard, Konstbunkern och Sweden Mountainbike.

– Vi färdigställer just nu den nya miljön med hjultema i Tybbleparken. Plantering av nya buskar ska göras snart och vi ska ha workshops med Sörbyskolan och måla på den nya asfalten, men parken är öppen för åkning. Vi har utvecklat miljön för skateboard och kickbike. Vi har även byggt en pumptrackbana för mountainbike, som är utvecklad av cykelexperter för att fungera både för nybörjare och mer erfarna cyklister. Alla de nya miljöerna i Tybbleparken är tänkta att kunna användas flexibelt, berättar AnnaMaria Hellner, parkingenjör på Parkenheten i Örebro kommun.

Utveckling av nya platser för lek och aktivitet i Tybbleparken

Parkenheten och Kultur- och fritidsförvaltningen i Örebro kommun har fått bidrag från Boverket för att utveckla lek- och rekreationsmiljöer i Tybbleområdet. Arbetet med att utveckla lekmiljöerna i Tybbleparken är även en del av Grönstrategin och ett större arbete där Örebro kommun satsar på lekmiljöer på barns villkor.

Under försommaren fortsätter utvecklingen av Tybbleparken. Det pågår bland annat ett konstprojekt där konstnären Jenny Berntsson samarbetar med barn från Sörbyskolan, nya ytor för högörtsängar har anlagts och intill Tybblekullarna byggs en ny naturlekplats.

– Vi kommer även att bygga en variant av den Tarzandjungel som finns i VOX-parken, med lianer att svinga sig i. Det hoppas vi kommer göra att Tybbleparken bättre lever upp till sitt smeknamn Tarzanparken och blir en ny plats för rörelseglädje! säger AnnaMaria Hellner.

Arbetet planeras att vara klart till oktober 2020. Här kan du läsa mer om Tybbleparken.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!