Smittskydd stänger restaurang i Örebro efter samråd med Miljökontoret 

Under lördagskvällen har Smittskydd Örebro län, i samråd med Örebro kommuns Miljökontor, beslutat att stänga en restaurang i Örebro.

– Det var under fredagen som Polisen gjorde ett besök i restaurangen och fann att den aktuella restaurangen bröt mot Folkhälsomyndighetens föreskrifter avseende bland annat trängsel på krogar, berättar Kristian Hellström som är enhetschef på Miljökontoret.

– Polisen lämnade under lördagen underlag till oss som vi sammanställde med rapporter från våra tidigare besök på restaurangen. Vi kontaktade Smittskydd och gick igenom ärendet och underlaget med dem. Smittskydd fattade senare under kvällen beslut att stänga restaurangen med omedelbar verkan.

– Vi har ett gott samarbete med Smittskydd och den aktuella stängningen är ett resultat av det. Vi befinner oss i ett läge runt covid-19 där det är viktigt att alla i samhället håller i och håller ut. Restauranger ska följa myndigheternas riktlinjer, vilket jag vill poängtera att de flesta också gör. Vi hoppas därför att kvällens stängning inte kommer att behöva upprepas, avslutar Kristian Hellström.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!