Aktivt arbete för anpassade fritids­aktiviteter i corona­tider

En meningsfull och utvecklande fritid är alltid viktigt, men mer än någonsin nu i samband med corona. Kommunen ställer därför om sina olika fritids­aktiviteter och arbetar tillsammans med förenings­livet för att skapa en bra fritid och sommar­ledighet. Årets sommar­aktiviteter för funktions­nedsatta kommer till exempel att genomföras med bland annat artist­träffar digitalt.

Dansundervisning utomhus i parken, digitala författar­­besök och konst­vandringar och film som kan streamas via Bio Roxy är några exempel på hur fokus på utomhusmiljö och digitala möjligheter blir en större del av utbudet för verksamheterna inom Kultur- och fritidsförvaltningen, för att de ska kunna erbjuda en meningsfull och utvecklande fritid även i coronatider. Man samarbetar i detta också nära med en mängd olika samarbets­partners inom förenings­livet i Örebro.

– Det är viktigt, nu mer än någonsin, att vi alla i den mån det är möjligt, fortsätter att göra saker som ger energi och som bidrar till att vi mår bra.

I och med att vi har ställt om i alla verksamheter för att kunna fortsätta bedriva verksamheten utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer, finns det mycket vi kan fortsätta göra. Våra verksamheter fortsätter att uppmuntra till fysisk aktivitet och rörelse, kreativt skapande och den sociala dimensionen för en känsla av trygghet och gemenskap även i dessa tider, säger Anna Nordlund, förvaltningschef på Kultur- och fritids­­förvaltningen.

Takeaway från biblioteket och MakerSpace i bokbussen

En anpassning till det rådande läget är att det inom kort kommer vara möjligt att beställa en takeaway-kasse från biblioteket. Det kommer även att erbjudas hemkörning av böcker till riskgrupper. För den som gillar att läsa finns också böcker att låna i bokholken vid Karlslunds­spåret eller via bokbussen som kör både inne i stan och på landsbygden.

– I bokbussen kan barnen förutom att låna böcker även programmera en robot och göra annat kreativt i det som kallas MakerSpace, berättar Anna Nordlund.

Det finns även en mängd aktiviteter som inte påverkas av corona­pandemin, exempelvis att ta en tur i något av kommunens alla motionsspår och naturleder som du lätt hittar med hjälp av Naturkartan. Den finns också att ladda ner som app.

– Passa på att utnyttja det fina utbud som finns i kommunen! Och vi ska göra allt vi kan tillsammans med våra samarbetspartners för att erbjuda den bästa sommaren här hemma i Örebro, säger Anna Nordlund.

Digital inriktning på sommaraktiviteter för funktionsnedsatta

Inom Förvaltningen för sociala insatser ställer man om årets sommar­aktiviteter för funktions­nedsatta. De kommer att genomföras digitalt för att man ska kunna ta del av allt kul på distans.

En gång per vecka i sommar kommer det finnas möjlighet att träffa flera olika artister och också en världsmästare i boxning. Artisterna som deltar via livestream i juni är Boris René, Freddie Liljegren från Idol och Linda Bengtzing. Varje vecka får man även tips på bra utflyktsmål inom Örebro.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!