Lättnader för dig som företagare

Till följd av coronaviruset påverkas näringslivet hårt i Örebro. Örebro kommun vidtar nu ett antal åtgärder för att skapa lättnader för dig som företagare i Örebro.

För att underlätta för det lokala näringslivet i Örebro med anledning av coronaviruset erbjuds företag bland annat uppskov av inbetalning för ett antal kommunala taxor och avgifter. Några exempel är möjlighet för små- och medelstora företag att få uppskov eller avbetalningsplan för hyresavtal, företag inom kultur- och fritidssektorn kan få uppskov på hyror och bokningsavgifter och företag som ansökt om till exempel bygglov, detaljplanering och markreservationsavtal, som på grund av coronaviruset inte kan betala avgiften, kan få uppskov, förlängd betalningsfrist eller avskrivning.

Inom kommunen har det även tagits fram rekommenderade rutiner för att underlätta för näringslivet. Det handlar om att betala fakturor snabbare, boka om och inte av utbildningar, aktiviteter, möteslokaler med mera samt tidigarelägga jobb och beställningar inom våra verksamheten där det är möjligt.

Mer information

orebro.se/coronavirus-företag kan du ta del av flera kommunala taxor och avgifter som du som företagare kan få uppskov av inbetalningen för.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!