Uppdaterad information om hyresförändringarna på vård- och omsorgsboenden

Programnämnd Social välfärd beslutade den 5 december 2019 om en ny grundmodell för hyressättning på vård- och omsorgsboenden i Örebro kommun. Det innebar att hyran skulle justeras från och med den 1 april. Tyvärr meddelade vi den nya hyran på fel sätt till många av våra hyresgäster, vilket gör att den inte gäller för dessa hyresgäster.

Du som har skrivit på hyreskontrakt 20 januari 2020 eller senare

Du har fått korrekt besked om hyreshöjningen. Den är inskriven i ditt kontrakt och du betalar den avtalade nya hyran från och med 1 april 2020.

Du som har skrivit på hyreskontrakt 19 januari 2020 eller tidigare

Du har fått meddelande om hyreshöjningen på fel sätt. Vi ber om ursäkt för det! Beslutet om den nya hyresmodellen kvarstår och du kommer att få ett nytt meddelande om vår begäran om hyreshöjning. När det blir är inte klart i dagsläget. Du kommer att debiteras den gamla hyran tills vidare.

Tyvärr hann hyresavierna för april skickas ut med den nya hyran. Nya, korrekta avier går inte att lösa praktiskt innan hyresavierna för maj skickas ut. Vi ber dig därför att betala enligt hyresavin för april. Du kan därefter välja mellan följande alternativ:

  • Återbetalning så snart som möjligt. Kontakta Servicecenter på 019-21 10 00 senast den 8 april för att välja detta alternativ.
  • Återbetalning genom minskning på maj månads hyra. Detta sker automatiskt om du inte hör av dig. Du behöver inte kontakta kommunen.

– De som är berörda av det här har fått ett brev hemskickat. Vi beklagar verkligen den uppkomna situationen och ber om ursäkt för det besvär som den har medfört. Nu gör vi om och gör rätt, säger Patrik Jonsson, programdirektör för Social välfärd

Mer information

Hyresförändringar på vård- och omsorgsboenden, 11 december 2019

Läs mer om vård- och omsorgsboenden i Örebro kommun

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!