Åk båt med Örebro kommun till Björkön naturreservat

Nu har du chansen att åka båt ut till det nya naturreservatet Björkön i Hjälmaren. I samband med invigningen av naturreservatet den 9 maj och vid ytterligare 10 tillfällen i sommar ordnar nämligen Örebro kommun båttransport till och från ön.

Båten Sirena som kommer köra turerna till Björkön i sommar.

Båten Sirena som kommer köra turerna till Björkön i sommar.

Den 9 maj inviger vi det nya naturreservatet på Björkön i Hjälmaren. I samband med invigningen och vid 10 tillfällen under sommaren kommer Örebro kommun att ordna båttransport till och från ön, för att så många som möjligt ska kunna ta sig ut till vårt nya naturreservat. Det är Rederi AB Mälaren-Hjälmaren som kommer att sköta transporterna på uppdrag av Örebro kommun.

– Björkön är ett spännande utflyktsmål! Det faktum att det är lite svårt att ta sig dit gör vildmarkskänslan desto större när man kommer iland på ön. Därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda fler en möjlighet att få uppleva naturreservatet, säger Therese Aremyr, kommunekolog.

På invigningsdagen kommer båtturerna att vara kostnadsfria. Övriga dagar kommer en mindre avgift att tas ut och då kommer båten även att göra ett stopp vid Norra Ässundet.

Fakta om Björkön

Björkön är en av de större öarna i Hjälmaren. Det nya naturreservatet som invigs den 9 maj består förutom själva Björkön, även av omkringliggande vatten och några mindre närliggande öar. Här finns mer information om Björköns naturreservat och båtturerna.

Senast uppdaterad: 21 februari 2020
Publicerad: 21 februari 2020
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!