Pedagogiskt pris 2019 delades ut

Under måndagen den 2 december delade Örebro kommun ut Pedagogiskt pris 2019. Förskolans pris gick till Angelica Eriksson, Sofia Axelsson och Liselott Karlsson på Kårstaängens förskola. Grundskolans pris gick till Emma Frisk Carlström, Brunnsskolan och gymnasiets pris till Tobias Norgren-Bergström, Virginska gymnasiet.

Förskolans pris

Angelica Eriksson, Sofia Axelsson och Liselott Karlsson fick priset i kategorin förskola.

”Ni är tre kloka, engagerade pedagoger som har utvecklat ett trygghetsarbete som genererar trygghet till både barn och deras vårdnadshavare. Tillsammans har ni genom ert arbete lyckats skapa ett lugn och en harmoni i barngruppen som ger goda förutsättningar för barnens lust att lära.” stod det i juryns motivering.

– Vi är helt tagna på sängen – det känns helt fantastiskt att få ta emot detta pris, säger Sofia Axelsson.

– Det känns jättekul och jag tycker man känner igen sig mycket i motiveringen när vårt arbete beskrivs – vi vill verkligen jobba med ett helhetstänk kring barnen och har haft stöd från fantastiska föräldrar och vårdnadshavare i detta arbete, säger Angelica Eriksson.

– Ja det centrala för oss är att skapa ett lustfullt lärande med mycket glädje, säger Liselott Karlsson.

Liselott Karlsson, Angelica Eriksson och Sofia Axelsson

Från vänster: Liselott Karlsson, Angelica Eriksson och Sofia Axelsson, Kårstaängens förskola

Grundskolans pris

Emma Frisk Carlström fick priset i kategorin grundskola/grundsärskola/fritidshem.

”På ett nyfiket sätt tar du till dig ny forskning och nya arbetssätt för att möta svårigheter i klassrummet. Genom varierande arbetssätt ser du alltid till att olika mötesformer blir nyskapande och utvecklande både för egen del, samt för dina kollegor. På så sätt har du i hög grad bidragit till den ”dela-kultur” som nu finns på Brunnsskolan.” stod det i juryns motivering.

– Det känns helt ofattbart och galet att vinna detta pris. Det var ju så många bra nominerade som gör ett fantastiskt jobb därute, så jag trodde inte jag skulle vinna. Jag har varit nöjd bara med att vara nominerad. Jag tror att mitt engagemang lyser igenom för att vara med barnen är något jag verkligen brinner för och det är dessutom det roligaste jag vet. Jag vill verkligen inspirera andra och dela med mig av mitt arbete till exempel via min Instagram och min blogg på Pedagog Örebro, säger Emma Frisk Carlström.

Emma Frisk Carlström

Emma Frisk Carlström, Brunnsskolan

Gymnasiets pris

Tobias Norgren-Bergström fick priset i kategorin gymnasieskola/gymnasiesärskola.

”På ett effektivt sätt har du hittat fungerande arbetsformer för att skapa intresse både för de högpresterande eleverna såväl som för de med svårigheter i sin skolgång. Du har varit en stor bidragande orsak till att många elever som har en historik av utmaningar och bakslag i skolan lyckas vända riktningen och uppnå framgångar i skolan.” stod det i juryns motivering.

– Det här hade jag verkligen inte förväntat mig, riktigt kul att få uppskattning för det man gör. Nu ska jag fira med mandelkubb eller mazarin! Min filosofi är att försöka genomföra undervisning som jag tycker är kul – då tycker ofta eleverna också det är kul. Det är viktigt att få eleverna att tro på sig själva och något jag jobbar mycket med, många lektioner börjar med “yes we can”! Jag finns också där och lyssnar mycket på eleverna, säger Tobias Norgren-Bergström.

Tobias Norgren-Bergström

Tobias Norgren-Bergström, Virginska gymnasiet

Om priset

Skickliga pedagoger spelar en avgörande roll för barns utveckling och lärande i förskolan och för hur elever lyckas i skolan. Därför delar Örebro kommun ut Pedagogiskt pris i tre kategorier, till någon eller några pedagoger som har utmärkt sig i sitt pedagogiska uppdrag och bidragit till ökad måluppfyllelse.

Mer om priset på orebro.se/pedagogisktpris.

Senast uppdaterad: 3 december 2019
Publicerad: 2 december 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?