Kulturkvarteret i våra ögon – utställning på Stadsbiblioteket

Kulturskolans bildelever har målat sin framtids­vision av Kultur­kvarteret. Nu ställs deras bilder ut på Stads­biblioteket och söndagen den 10 november kl. 13–15 är det dags för vernissage.

Kulturkvarteret målat av Soumy Duche

Det framtida Kulturkvarteret målat av Soumy Duche

Tid och plats

Örebro stadsbibliotek, Näbbtorgsgatan 12.
Länk till webbkarta där du kan zooma och navigera.

Vernissage söndag 10 november kl. 13–15.
Utställningen pågår 10 november–8 december.

Om utställningen

– De här fantastiska ungdomarna har skapat hissnande målningar, om en byggnad på en plats som sparats i över 60 år för att skapa något enastående i framtid. Kulturkvarteret ska verkligen bli en gränsöverskridande plats för upplevelse, utövande och lärande – en mötesplats för alla, säger Lars Thornberg, projektledare för Kulturkvarteret.

Här berättar bildlärare Anna Linder om arbetet bakom utställningen:

”Det är terminens första bildlektion och eleverna vill verkligen ut och teckna. Stora ritskivor med uppspända skisspapper, pennor, färger och sudd. Vi stannar på bron utanför vår kulturskola och spanar mot platsen där Kulturkvarteret håller på att byggas. Inga fasader ännu, endast ett byggskelett.

När eleverna får höra att Kulturskolan kommer att flytta in i det som nu byggs på andra sidan Konserthuset så blir de nyfikna. Hur kommer byggnaden att se ut? Jag svarar: Hur vill ni att den ska se ut? De funderar och börjar skissa. Tänk, där på bron i solen hade vi ingen aning om att dessa bilder ett par månader senare skulle få en massa uppmärksamhet och visas upp både för politikerna i Rådhuset och nu här på Stadsbiblioteket.”

Kulturskolan bedriver verksamhet för barn och ungdomar som är speciellt intresserade av konstnärliga, estetiska och kulturella ämnen. Bilderna i utställningen är gjorda av elever i åldern 12–17 år.

Mer om Kulturkvarteret.

Mer om Kulturskolan.

Senast uppdaterad: 7 november 2019
Publicerad: 7 november 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?