Ädelgården blir Rynningevikens vård- och omsorgboende

Den 1 november tar Örebro kommun över Rynningevikens äldreboende från Attendo. I och med detta avvecklas verksamheten på Ädelgårdens vård- och omsorgsboende.

Det har under en längre tid varit bestämt att verksamheten på Ädelgården ska avvecklas, eftersom lokalerna inte är anpassade utifrån dagens regler. I de nya lokalerna på Rynningevikens vård- och omsorgsboende finns enrums­lägenheter som är anpassade utifrån dagens regler, med badrum och pentry i varje lägenhet. Det finns också stora gemensamma utrymmen och stora balkonger. Runt boendet finns en trädgård med orangeri.

– Med de nya förutsättningarna hoppas vi kunna utveckla verksamheten, bland annat med mer utevistelse som den fina trädgården vid Rynningeviken verkligen bjuder in till, berättar Sofia Granrot, enhetschef på Rynningevikens vård- och omsorgsboende.

Personal och boende flyttar med

Alla som hittills har jobbat och bott på Ädelgården flyttar med till Rynningeviken. För att hyresgästerna ska kunna bo kvar med fortsatt bra hemvårdsstöd från Örebro kommun, så har förändringen till ett kommunalt vård- och omsorgsboende skett successivt och i samarbete med Attendo.

Mer information

Läs mer om Rynningevikens vård- och omsorgsboende på orebro.se.

 

Senast uppdaterad: 14 januari 2020
Publicerad: 1 november 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?