De tre bästa bidragen från #minkvart

Nu är de bästa #minkvart-bidragen utsedda och en lycklig vinnare har precis hämtat ut sin nya cykel och cykeldator. Grattis!

Tobias Nurme med sin nya cykel och cykeldator som han vann i Örebro kommuns kampanj #minkvart.

Tobias Nurme vann en ny cykel och cykeldator.

Kampanjen #minkvart handlar om att få fler att välja ett hållbart transportmedel, men framförallt att få fler att upptäcka hur mycket bättre vi örebroare mår när vi cyklar regelbundet. Därför uppmanade vi under maj månad örebroarna att cykla minst en kvart och dela med sig av sin cykeltur i sociala medier eller via e-post.

Nu har de tre bästa bidragen valts ut av en jury med representanter från Trafikenheten och Klimatsmart vardag i Örebro kommun. Tack till alla som deltagit! Fortsätt gärna att använda #minkvart för att själv upptäcka vilka fördelar det ger att cykla minst en kvart om dagen.

Vinnarbidraget och juryns motivering

Tobias Nurme har i år börjat cykla från Mosås till city, vilket tar ungefär 35–40 minuter. Han delade med sig av en bild från en typisk vardagsmorgon innan han cyklade iväg till jobbet: ”Det skulle bli roligare med en ny cykel eller dator – men även utan fortsätter jag att cykla på stadens gator!", skrev han i sitt bidrag.

Juryns motivering

”Tobias delade med sig av en härlig bild på sig själv och sitt barn första vardagsmorgonen som de prövade att cykla från Mosås till Örebro centrum. Att ta vara på de goda hälsoeffekter som finns genom att cykla, och samtidigt vara ett gott föredöme för sina barn, tycker vi är kanonbra och något som ska belönas! Nu kan Tobias fortsätta rulla fram på stadens gator utan problem. Självklart blir det roligare med en ny cykel och cykeldator!”

Andra plats

Grattis också till Madeleine Thomasson, som vinner en cykeldator för sitt bidrag:

”Jag cyklar gärna dit jag ska, oavsett årstid, och upptäcker nya ställen på vägen. I undantag åker jag kommunalt. Med cykel kan man unna sig att svänga av och se vart man hamnar, utan att det tar så lång tid att hitta rätt. Och naturen är bara en cykeltur bort! Använder cykeln privat, i jobbet, till och från jobbet, när jag storhandlar med mera. På sommaren brukar jag också ta turer med innekatten i cykelkorgen, så hon får se lite annat!”

Tredje plats

Olle Frånberg cyklar till jobbet på 18 minuter och vinner lås, lysen och sadelskydd till cykeln för sitt bidrag:

"Det är svårt att uppskatta hur många mil min cykel egentligen har burit mig. Jag vet bara att de är många. Dessutom vet jag att varken snö, regn eller motvind hindrar den beslutsamme. Cykeln tar mig alltid i mål, varje dag. För mig är bättre transportmedel svårfunnet."

Juryn har haft direktkontakt med personerna som skickade in de vinnande bidragen.

Se filmen här!

En del av projektet Hållbart resande i Örebroregionen

Kampanjen drivs av Örebro kommun och är en del av projektet Hållbart resande i Örebroregionen. Projektet finansieras av Tillväxtverket genom den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt av Region Örebro län. Vinsterna i kampanjen finansieras av Klimatsmart vardag. Läs mer på tänktanken.nu

Senast uppdaterad: 12 juni 2019
Publicerad: 12 juni 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?