Barnens gåva till Rådhuset

För att ha en positiv framtidstro måste staden se varenda medborgare som en likvärdig och viktig medborgare. Sedan våren 2018 har barnen på förskolan Blåklinten arbetat med demokrati, Rådhuset, politiker och pingvinen som står vid Rådhuset. I fredags överlämnade de en gåva till Rådhuset och en trygghetsplan till pingvinen.

Pingvinen utanför Rådhuset

Foto: Shady Kamel Ali

För att vilja och kunna påverka sin stad, måste man skapa relationer till staden, platsen och människorna. Under flera år har förskolan Blåklinten byggt upp en vänskapsrelation till staden.

Sedan våren -18, har de äldsta barnen arbetat med och skapat en relation till Rådhuset. Där det sitter människor som arbetar för en bättre stad. Vid ett besök vid Rådhuset fick barnen syn på Örebros Pingvinskulptur som står intill Rådhusets fasad.

När barnen mötte pingvinen tyckte de synd om den för dess ensamhet. Nu är den inte lika ensam, den har dem. Den har en egen pingvintrygghetsplan. Och en alldeles egen vän.

Nu under våren har barnen arbetat med en gåva till rådhuset. En målning av Rådhuset som överlämnades till Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande, Marlene Jörhag (KD) kommunalråd med ansvar för skolan och Elisabeth Malmqvist (C), ledamot i programnämnden nu i fredags.

– Det är viktigt att staden ser våra yngsta medborgare som likvärdiga medborgare med stor potential och kunskap, säger Shady Kamel Ali som är barnskötare på förskolan. Det är viktigt för Rådhuset att se dem och det är också viktigt för oss att se Rådhuset.

Barnen har sagt att staden är viktig för oss människor. Mötet med staden handlar om att ge och ta.

Barnens målning av Rådhuset

Bild: Barnen på förskolan Blåklinten

Senast uppdaterad: 13 maj 2019
Publicerad: 13 maj 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?