Nu börjar vi sopa cykelbanor och villagator

Nu börjar vi sopa bort sand och grus från cykelbanor och villagator. För att hålla den preliminära tidplanen är det viktigt att du som fastighetsägare och villaägare sopar din uppfart och att du som kör bil parkerar rätt.

Nu är vi igång med att ta bort sand och grus på cykelbanor, gator i city och på stora leder. Vecka 13 börjar arbetet med att sopa villagator och andra mindre gator samt vissa gångbanor. För att sandupptagningen ska fungera effektivt och vi ska kunna hålla den preliminära tidplanen är det viktigt att du som:

  • fastighetsägare och villaägare i god tid innan vi planerar att komma till ditt område, sopar ut sanden som ligger på trottoaren.
  • kör bil är noga med att parkera rätt och tänka på att det kan förekomma tillfälliga parkeringsregler. Om du har garage eller infart underlättar du för oss om du parkerar där.

Tidplanen är preliminär

Tidplanen är preliminär och kan ändras om till exempel sopmaskiner går sönder och måste repareras eller om det regnar mycket, då blir det för blött för att sopa.

För att få bort all sand och grus efter vintern behöver vi ofta sopa flera gånger. Det innebär att sopmaskinen kan åka i ditt område tidigare än vad som står i tidplanen. Maskinen tar då upp den största mängden sand och grus och kommer sedan tillbaka och sopar klart. Alla gator besiktas löpande, så om någonting ändå missas kommer vi tillbaka och sopar upp det när tillfälle.

Se när vi kommer till ditt område

Här finns mer information och preliminär tidplan för när vi kommer till ditt område.

Senast uppdaterad: 22 mars 2019
Publicerad: 22 mars 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?