Ny satsning på att stötta spelmissbrukare

Allt fler som spelar om pengar får svårt att sluta, därför har Öppenvårdsgruppen startat en grupp som kan hjälpa dig som fastnat i ett spelberoende. Gruppen startar 4 april.

Fler blir spelberoende

Idag kan du som fastnar i spelberoende drabbas av större konsekvenser på kortare tid än tidigare. Några av anledningarna är den ökade tillgängligheten till casinospel och möjligheten till snabba lån. Det menar Mimmi Vikman, som arbetar som beroendebehandlare i Öppenvårdsgruppen. Därför vill enheten satsa mer på att stötta dig med ett spelberoende och startar en ny grupp.

Så funkar det

Gruppen består av max 8 deltagare som träffas en gång i veckan under kvällstid i totalt tio veckor. Vi kommer ses måndagar kl. 17 på Västra Nobelgatan 2 i Örebro.

– Som deltagare i gruppen får du hjälp att förstå hur du kan vända på ditt eget beteende för att ta dig ur spelmissbruket, säger Mimmi Vikman.

– Statistiken för den här typen av insats har visat på positiva effekter efter avslutad behandling, berättar Jonas Lewén, kurator på Öppenvårdsgruppen.

Så anmäler du dig

Om du eller någon du känner önskar delta ska ni ta kontakt med Utredning vuxen via mottagningsgruppen eller kontakta Öppenvårdsgruppen direkt så hjälper de dig genom processen. Deltagandet är kostnadsfritt och du kommer delta i en kortare utredning för att få en plats.

Mottagningsgruppen 019‑21 30 00, mån–fre, kl. 9–15.

Öppenvårdsgruppen vuxen 019‑21 43 05, mån–tors, kl. 15–16.

Vad gör öppenvårdsgruppen?

Öppenvårdsgruppen vuxen arbetar med att ge dig råd och stöd vid funderingar eller problem som handlar om missbruk av alkohol, narkotika eller vid spel om pengar. För att ge dig stöd vid spelberoende arbetar gruppen enligt de riktlinjer som finns, dels utifrån kognitiv beteendeterapi som innebär att du som deltar får hjälp att kartlägga ditt eget beroende och problemtankar och sedan träna på att ersätta de med nya beteenden och tankemönster.

Mer information om stöd vid missbruk och beroende.

Senast uppdaterad: 8 mars 2019
Publicerad: 8 mars 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?