Ansök om att bli ett Miljönär-vänligt företag

Jobbar ditt företag med att laga, sälja second hand, dela, låna ut eller återanvända? Då kan ditt företag ansöka om att bli Miljönär-vänlig diplomerad. Några som hittills blivit diplomerade är Ge för livet, Reform och Myrorna.

Hållbar konsumtion

Miljönär-vänlig är en märkning som tagits fram av Avfall Sverige för att uppmärksamma företag som gör det möjligt för kunderna att laga, låna och återanvända saker istället för att köpa nytt.

Örebro kommun delar ut Miljönär-vänlig diplomet för att tacka företag som inspirerar och uppmuntrar till hållbarare konsumtion. Genom att konsumera mer hållbart och återanvända saker så kan vi minska mängden avfall, och på så sätt bidra till en bättre miljö.

Vem kan ansöka om Miljönär-vänlig diplomering?

Alla företag och organisationer som bidrar till att minska mängden avfall i samhället genom att låna ut, reparera eller återanvända saker kan ansöka. Till exempel: skomakare, skräddare, secondhand butiker, auktionsfirmor, bibliotek, mobiltelefonreparatörer och cykelreparatörer. Några som hittills blivit Miljönär-diplomerade i Örebro är Ge för livet, Reform och Myrorna. Läs mer och ansök på orebro.se/miljönär

Senast uppdaterad: 5 november 2018
Publicerad: 5 november 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?