Politiker praktiserade på LSS-boenden i kommunen

Funktionshinderbanan är en kampanj som vill uppmärksamma behovet av att bygga fler och bättre LSS-bostäder. Genom kampanjen utmanades bland annat ansvariga politiker att praktisera på ett LSS-boende. Örebro var den kommun som hade flest politiker som antog utmaningen.

Ansvariga politiker utmanades att praktisera på LSS-boenden i kommunen för att skapa en djupare kunskap om hur det ser ut och fungerar på de boendena som politikerna tar beslut om. I Örebro antog elva politiker utmaningen och gick ut på praktik under våren.

George Barsom (KD), ordförande för Nämnden för funktionshindrade i Örebro, genomförde en veckas praktik på ett av kommunens LSS-boende i maj. Övriga politiker som antog utmaningen praktiserade några dagar var under perioden april-juni.

17 kommuner med sammanlagt 36 politiker antog utmaningen.

Visade hur det är att leva med kognitiva funktionsnedsättningar

En av initiativtagarna till kampanjen Funktionshinderbanan, cyklar även en 80 mil lång sträcka från Gävle till Göteborg för att uppmärksamma behovet av fler och bättre LSS-bostäder. Den 19 september gjordes ett stopp i Örebro. Där träffade man ansvariga kommunpolitiker och visade bland annat med hjälp av VR-glasögon hur det kan vara att leva med kognitiva funktionsnedsättningar.

Mer information

Läs mer om kampanjen på Funktionshinderbanan.se

17 kommuner med sammanlagt 36 politiker antog utmaningen från "Funktionshinderbanan" och praktiserade på ett LSS-boende.

17 kommuner med sammanlagt 36 politiker antog utmaningen att praktisera på ett LSS-boende. Foto: Scandinav bildbyrå

Senast uppdaterad: 28 september 2018
Publicerad: 28 september 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?