Vilken är din onödigaste bilresa?

Dela med dig av din onödigaste bilresa på Örebro kommuns Facebook-sida eller genom att mejla onodigabilresor@orebro.se, så har du chansen att vinna en elcykel! Det är en del av vår kampanj där vi vill få fler örebroare att resa hållbart till och från jobbet.

OBS! Tävlingen är avslutad

Söndag 7 oktober var sista dagen för att skicka in bidrag i kampanjen som nu är avslutad. En jury med representanter från Trafikenheten och Klimatsmart vardag kommer att utse och presentera en vinnare under oktober.

Idag startar kampanjen "Örebro cyklar och åker buss till jobbet". Genom att dela med sig av sin onödigaste bilresa, kan man vinna en elcykel.

Idag startar kampanjen "Örebro cyklar och åker buss till jobbet". Genom att dela med sig av sin onödigaste bilresa, kan man vinna en elcykel.

Vill väcka tanken om ett hållbart resande

Just nu driver vi kampanjen Örebro cyklar och åker buss till jobbet, som är en del av EU-projektet Hållbart resande i Örebroregionen. Genom kampanjen vill vi minska de korta och onödiga resorna som görs med bil framförallt till och från jobbet.

Många gånger har vi väldigt nära till så väl jobbet som skolan, affären eller gymmet. Ändå gör vi kanske en onödig bilresa för att ta oss dit. Därför frågar vi nu dig som örebroare om din allra onödigaste bilresa, för att väcka tanken om ett hållbart resande.

– Vi vill få vanebilister som arbetspendlar och har fem kilometer eller mindre till jobbet, att omvärdera sina resvanor genom att ”tänka tanken”. Att identifiera en bilresa som kan bytas ut till ett hållbart färdmedel, är ett steg på vägen till att bryta sitt vanebeteende, berättar Ingela Berndt, trafikplanerare.

Vinn en elcykel

Du skulle väl inte ta bilen till gymmet istället för att gå eller cykla dit – eller? Berätta om din onödigaste bilresa i inlägget på Örebro kommuns Facebook eller genom att mejla onodigabilresor@orebro.se, så har du chansen att vinna en elcykel!

Vinnaren presenteras under oktober och utses av en jury med representanter från Trafikenheten och Klimatsmart vardag.

Mer information

Läs mer om Hållbart resande i Örebroregionen på Tänk tanken.

Här kan du läsa mer om vad vi gör för att förenkla vardagscyklandet i Örebro.

Länstrafikens webbplats hittar du tidtabeller och mer information om kollektivtrafiken i Örebro.

Senast uppdaterad: 8 oktober 2018
Publicerad: 10 september 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?