Örebro City Sport Festival intar city!

Den 16-18 augusti flyttar föreningsidrotten ut på gatorna, Sverigeeliten bjuds in och det hålls allmänna träningspass mitt i city. Det är dags för Örebro City Sport Festival.

Under Örebro City Sport Festival ges örebroarna möjlighet att både testa mängder med olika idrotter och se Örebros elitutövare visa upp sig. Över 40 olika idrottsaktörer flyttar ut sina verksamheter på gatorna i centrala Örebro och håller i 15-20 träningspass varje dag. Det arrangeras även föreläsningar med fokus på hälsa och välmående. Lyssna exempelvis på Annika Sjöö, Fredrik Paulún och Mårten Nylén.

– Örebro Sport Festival är en stadsfestival för alla. Inte bara de som är träningsmotiverade och gillar sport och idrott. Personligen tycker jag att Challenge center känns väldigt spännande. Där handlar det om att du ska utmana dig själv, testa på aktiviteter som annars inte finns i Örebro eller ens i Sverige. Det blir även allsång i Slottsparken, dansband, stand-up och inspirerande föreläsningar. Dessutom är det premiär för nya sporten bossaball, säger Rebecca Larserö, projektledare för Örebro City Sport Festival.

På torsdagen arrangeras Clash of Elites, där lokala elitlag gör upp i en femkamp. På lördagen spelas final i Swedish Beach Tour, där landets bästa spelare i volleyboll gör upp om titeln.

Järntorget förvandlas till arena för elitidrottare

På Järntorget finns Arenan, som är centrum för Örebro City Sport Festival och har en läktare som tar 1300 personer. Här kan örebroarna se Sveriges elit inom beachvolleyboll, beachhandboll, Crossfit och Roller Derby. På schemat står både tävlingar och uppvisningsmatcher.

Storbron blir Challenge Center

På Storbron finns Challenge Center, området där du får chansen att utmana  dig själv. Örebros idrottsföreningar visar upp sig och ger örebroarna chansen att prova nya sporter. Från soldäcket kan du även testa zorbing, stand up paddle, klättervägg och festivalens hängande sporter, som du hittar i Trossen på Teaterplan.

Slottsparken bjuder in till öppna träningspass

I Slottsparken anordnas över 120 öppna träningspass, som hålls av gymmen och andra lokala klubbar eller föreningar. Passen hålls löpande med start varje heltimme.

Lounge och avslappning på Henry Allards Park/soldäcket

På soldäcket finns Loungen, som fokuserar på kost och allmänt välmående. Här kan örebroarna lyssna till föredrag och få råd om träning, kost och hälsa från Örebros olika gym.

Mer information

Läs mer och se schema på orebrocitysport.se

Länstrafikens webbplats finns information om hur busstrafiken påverkas.

Senast uppdaterad: 14 augusti 2018
Publicerad: 10 augusti 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?