Här är bäst att bo

Örebro är en av Sveriges absolut bästa städer att bo i. Örebro hamnar på tredje plats när nyhetsmagasinet Fokus för 13:e året rankar alla Sveriges 290 kommuner.

– Så roligt med en topplacering! Här finns verkligen så mycket bra, fina miljöer att mötas, bo och vistas i. Grattis alla örebroare, och tack till alla som bidrar till ett fantastiskt utbud av upplevelser, service och tjänster, säger Anne Andersson, kommundirektör.

Vad är det bästa med Örebro?

I filmen kan du se vad örebroarna själva svarar.

Om undersökningen

Undersökningen Bäst att bo har sammanställts i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping och baseras på ett index med närmare 50 variabler. Kommunerna har delats upp i fyra kategorier enligt Jordbruksverkets definitioner. Storstadskommun, Stadskommun, Landsbygdskommun och Glesbygdskommun. Och i kategorin Stadskommun hamnar alltså Örebro på en tredjeplats. Förstaplatsen gick till Uppsala.

– Jag är väldigt glad att Örebro kommun återigen rankas bland de bästa kommunerna att leva i. Vi är en kommun med människor från 170 länder, ett spännande universitet och starkt civilsamhälle och näringsliv. Nära naturområden, härlig landsbygd och en levande stadskärna gör att människor trivs, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd.

– Det bästa betyget när det gäller att vara en attraktiv kommun är nog den stora inflyttning vi haft de senaste åren. Det händer mycket i Örebro, vi bygger flest bostäder i landet, företag vill etablera sig här och vi kan erbjuda en bra välfärd vilket ger oss en stark konkurrenskraft, säger Kenneth Nilsson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om kommunrankingen på fokus.se.

Senast uppdaterad: 25 maj 2018
Publicerad: 25 maj 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?