Åternyttan utökas med fler föreningar

Genom Åternyttan kan du lämna dina saker för återanvändning istället för att slänga möbler, kläder och andra prylar. Från och med maj utökar vi Åternyttan med ytterligare tre föreningar.

Åternyttan vid Mellringe återvinningscentral bemannas enligt ett rullande schema av hjälporganisationerna Myrorna, Ge för livet och Röda Korset. Från och med den 2 maj kommer även föreningarna Stadsmissionen, Emmaus Åkvarn och Reform att bemanna Åternyttan. Ett samarbete med Fritidsbanken inleds också, för insamling av sport- och fritidsartiklar.

Genom Åternyttan vid Mellringe återvinningscentral arbetar vi tillsammans med de olika föreningarna för att samla in de saker som kan återanvändas, i stället för att sorteras som avfall. Många hushåll väljer redan att lämna till Åternyttan, men fortfarande slängs mycket som skulle kunna återanvändas:

– Det är i stort sett alltid bättre att återanvända möbler, kläder och andra saker, än att kasta det som avfall. Genom att återanvända saker behöver vi inte producera lika mycket nytt och då minskar utsläppen från utvinning och produktion, säger Frank Tholfsson, avfallsstrateg Tekniska förvaltningen.

Åternyttan finns på alla återvinningscentraler i Örebro kommun, men är bara bemannad vid Mellringe återvinningscentral. På övriga återvinningscentraler går det bra att lämna saker i Åternyttans container.

Senast uppdaterad: 4 maj 2018
Publicerad: 4 maj 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?