Vinnarna vid årets Örebrogala!

Den 1 mars arrangerades Örebrogalan för tionde gången. Örebro kommun delade ut kvalitetspriset, kulturpriset, Millencolin music prize, miljöpriset och näringslivspriset. Örebro brottsförebyggande råd delade även ut Årets Bragd.

Kvalitetspriset

Genom kvalitetspriset uppmärksammas en verksamhet som med systematisk utveckling förbättrar sin service till kommunens medborgare.

Vinnare och motivering

IT-gymnasiet i Örebro

”Vinnarna får priset för förmågan att med stor delaktighet från all personal implementera och förankra nya arbetssätt, som framgångsrikt och långsiktigt gynnar varje elevs måluppfyllelse.”

Kulturpriset

Kulturpriset delas ut i Hjalmar Bergmans minne till personer som gjort särskilda insatser inom litteratur, konst, musik, teater eller andra delar inom kulturområdet.

Vinnare och motivering

Teater Martin Mutter

”Ensemblen, som varit verksam i Örebro sedan 1987, producerar i huvudsak nyskriven scenkonst för barn och unga. Verksamheten präglas av en stor tro på teater som en avgörande positiv kraft i samhället.”

Millencolin Music Prize

Delas ut av Millencolin och Kulturnämnden till engagerade och framgångsrika personer eller grupper inom musikbranschen som har en anknytning till Örebro.

Vinnare och motivering

Blues Pills

”En grupp som på ett speciellt sätt satt Örebro på musikkartan då medlemmarna är från USA, Frankrike och Sverige men valt Örebro som sin bas. Gruppen har genomfört flera bejublade Europaturnéer och med sin retroinfluerade blueshårdrock skapar de ett energifyllt sound där 60- och 70-tal möter nutid.”

Miljöpriset

Det externa Miljöpriset delas ut till en person, organisation eller ett företag i Örebro kommun som är en god förebild och kan inspirera andra samt ge ökad uppmärksamhet åt miljöfrågorna.

Vinnare och motivering

ScandFibre

”Med en drivkraft och stort engagemang har ScandFibre tagit en ledande roll i utvecklingen mot ett hållbart transportsystem. Ett innovativt och nytänkande företag som med sin järnvägslösning bidrar till stora miljövinster.”

Näringslivspriset

Delas ut till ett privat företag med en etablerad verksamhet i Örebro, för att uppmärksamma och hedra initiativkraft, genomförandeförmåga och en positiva marknadsanpassning av produkter eller tjänster.

Vinnare och motivering

ByggTema i Örebro AB

”Med personalen i fokus i innovativ app, en klar tanke för konjunktursvängningar och tillväxt, sticker företaget ut. Därtill finns ett gott ledarskap, goda värderingar och ett stort socialt hänsynstagande. Att aktivt utveckla Örebro, ge tillbaka till staden där man verkar och vill stanna är en viktig drivkraft för bolaget!”

Årets Bragd

Delas ut av Örebro brottsförebyggande råd till en eller flera personer i Örebro kommun, som genom sitt handlade bidragit till att förebygga eller förhindra brott, agerat för att öka tryggheten eller på annat sätt visat ett sådant civilkurage att de har varit ett föredöme för andra.

Vinnare och motivering

Anette Idestål och Joanna Schröder

”Att få känna sig trygg är något som alla har rätt till. En tidig sommarmorgon berövades en ung flicka den rätten då hon utsattes för en allvarlig händelse. 2017 års bragd tilldelas två personer som såg, reagerade och agerade rådigt i en oväntad situation.”

Mer information

Mer information om galan, de nominerade och priserna finns på Örebrogalans webbplats.

Den 1 mars delade Örebro kommun ut flera priser vid Örebrogalan.

Den 1 mars delades flera kommunala priser ut vid Örebrogalan.

Senast uppdaterad: 2 mars 2018
Publicerad: 2 mars 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?