Norrbyparken

Norrbyparken ligger i norra delen av Örebro, mellan Svampen och Venaskogen. Det är en långsträckt park med många fina lövträd och här finns platser både för avkoppling och aktiviteter.

Norrbyparken

Leklandskap

I norra delen av parken, utanför Norrbyskolan, har ett leklandskap utvecklats. En lång, dubbel linbana, en bred rutschkana, hinderbana och olika gungor bäddar för fartfylld lek men det finns också lugnare platser med lekhus. I södra delen av leklandskapet har ett stort skepp strandat och det finns en vattenpump i sandleksmiljön. Det är lätt att komma nära pumpen även med rullstol eftersom det under sanden gömmer sig en stabil brygga. Det finns bänkbord och möjlighet att breda ut sin filt på gräsmattan för besökare som stannar lite längre.

Norrbykatten

Elever på Norrbyskolan skapade ett eget konstverk i leklandskapet under 2019 med stöd av konstnären Jenny Berntsson. Det kallas Norrbykatten och består av en stenlagd kontur av ett katthuvud i gräsmattan. I konstprojektet jobbade eleverna mycket med kartor, drönare och springstigar i parken och var bland annat inspirerade av Nascalinjerna i Peru.

Konstverket Blue marble

I Norrbyparken finns även konstverket Blue marble som skapats av Veronika Geiger. Konstverket går också att leka och klättra på.

Kommande utveckling i parken

Plantering i leklandskapet kommer ske under försommaren 2020. Det kommer ta ett par år innan växterna har hunnit växa till sig och deras skyddsstaket kan tas bort.

Sista etappen i utvecklingen av Norrbyparken kvarstår. De återstående planerade åtgärderna i södra delen av Norrbyparken handlar om att anlägga boulebanor och ett sinnesrum med sittplatser och vackra planteringar.

Lekmiljö i Norrbyparken.

Lekmiljö i Norrbyparken.


Senast uppdaterad: 12 juni 2020
Publicerad: 17 september 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!