Mänskliga rättighetsdagar i Örebro

Mänskliga rättighetsdagarna är ett årligt lokalt arrangemang med syfte att synliggöra och debattera mänskliga rättigheter och demokrati. Dagarna arrangeras av civilsamhället i samarbete med Örebro kommun den 18-23 oktober.

I år samlas vi under temat Örebro – en plats för alla, bland annat i syfte att synliggöra att olika människors möjligheter att delta i samhällslivet ser olika ut och att lyfta hur Örebro kan bli en plats där alla människor är inkluderade.

Just nu planerar vi inför årets arrangemang där flera föreningar kommer att inbjuda till olika aktiviteter under dagarna. Program för detta presenteras efter sommaren.

Invigning 18 oktober

Som ett startskott på de Mänskliga rättighetsdagarna anordnar vi en gemensam invigning tisdagen den 18 oktober kl 16-18 i Kulturkvarteret. Det blir bland annat uppträdanden, tal, musik, föreningsbord, prisutdelning och mycket mer. Program för invigningen presenteras efter sommaren.

Vill ni vara med?

Just nu planerar vi inför årets Mänskliga rättighetsdagar. Är er förening eller organisation intresserad av att delta under årets dagar? Vill ni vara med och synas och bidra på något sätt? Kanske ett tillfälle att rekrytera nya medlemmar? Gör er anmälan på länken nedan.

Ni är även välkomna att delta på våra storgruppsmöten.

Storgruppsmöten

Vi ses fysiskt eller digitalt för att planera årets dagar. Anmäl ert deltagande till: mrdagarorebro@gmail.com

Torsdag 21 april kl 17.30 -19.00

Tisdag 31 maj kl 17.30 -19.00

Tisdag 6 september kl 17.30 -19.00

Tisdag 4 oktober kl 17.30 -19.00

Tisdag 8 november kl 17.30 -19.00 (utvärdering)

Information för medarrangörer.

17-18 november kommer Nordens största forum för mänskliga rättigheter till Örebro

17-18 november arrangeras även Nordens största forum för mänskliga rättigheter, Mänskliga Rättighetsdagarna, på Conventum i Örebro. Under temarubriken "Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet" kommer det att arrangeras över 130 programpunkter och ca 70 utställningar.

Mänskliga Rättighetsdagarna har funnits sedan år 2000 och arrangeras årligen i olika städer. Forumet är Nordens viktigaste samlade mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter.

Läs mer på: mrdagarna.nu

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!