Nationaldagsfirande 6 juni 2020

Örebro kommun anordnar i år tillsammans med Kulturskolan, Medborgarskolan, föreningar och initiativet “SeeUsLive” ett lite annorlunda national­dagsfirande. Vi siktar framför allt in oss på att de som befinner sig i en riskgrupp och inte kan ta sig ut ska få en fin kultur­upplevelse trots rådande coronaläge. Alla örebroare har möjlighet att ta del av firandet digitalt.

Se en film från firandet!

I den 30 minuter långa filmen från nationaldags­firandet får du bland annat se klipp från dagens kulturturné och smakprov från tidigare "SeeUsLive"-uppträdanden. Agneta Blom, ordförande i Kommunfull­mäktige, talar till Örebroarna från en ovanlig plats, nationalsången ljuder förstås, svenska kammarorkestern glädjer, flaggor vajar och det hela avslutas med Nikolaikyrkans klockringning. Mia Parnevik är presentatör för de olika inslagen i filmen.

Följ kulturturnén på Facebook

Du kan följa nationaldagens kulturturné i kommunens Facebook-evenemang "National­dagen 2020 – Örebro". Bland annat har Kulturskolans lärare publicerat sina elevers uppträdanden. I Facebook-evenemanget kan du även se filmen från firandet live kl. 19.30.

Det här har hänt under dagen

Vård- och omsorgsboenden och trygghetsbostäder i hela Örebro med omnejd har under dagen fått ett kulturbesök utomhus. Det var Kulturskolan, tillsammans med Medborgarskolan och föreningar, som gjorde en turné med musik, dans och andra roliga överraskningar.

YouTube-sidan SeeUsLive, som är skapad för att gynna liveartister i Örebro, passade man på att lyfta musiker och andra konstnärer under dagen.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!