Folk – dans och turer om figurer 5 november 2022

Sommaren 2022 har scenkonstkollektivet Dansbandet genomfört ett dansresidens på Kulturkvarteret. Slutresultatet är den interaktiva familjeföreställningen: Folk – dans och turer om figurer. Först bjuds barn och deras vuxna på en sagostund i foajén, sedan blir det dans!

Tre kvinnor i gröna jumpsuits. Två står i utsträckta poser runt en kundvagn och i den sitter en kvinna.

Fotograf: Mathilda Lindgren

Dansföreställningen

Scenkonstkollektivet Dansbandet ger dansföreställningen “Folk – dans och turer om figurer”. I denna föreställning möts människa och kundvagn i en ömsint tryckare, hejarklacken skanderar innehållet i en upphittad inköpslista, en trehövdad kroppsmaskin bygger en kärleksförklaring till mage, röv och händer.

Föreställningen är baserad på boken “Folk – främlingar och vänner nån du kanske känner” av Emma och Lisen Adbåge, samt Musikalbumet “Folk – dikt och toner om personer” av Britta Persson.

Föreställningen riktar sig från förskoleklass till årskurs 3 med familj.

Här kan du se ett klipp från föreställningen.

Sagostund innan dansen

Inför föreställningarna bjuds det på sagostund i entrén med Mari Molander kl. 11 och kl. 13. Hon läser boken “Folk – främlingar och vänner nån du kanske känner” som föreställningen bygger på. Sedan börjar dansföreställningen!

Medverkande

Scenkonstkollektivet Dansbandet består av dansarna och koreograferna Karin Raudsepp, Love Andersson och Martina Fischer.

Senast uppdaterad:
Publicerad: