Workshopar i anslutning till Dansfestival Raande-Vo 23 augusti 2022

Kostnadsfritt! Dansfestival Raande-Vo i samarbete med Dansscen Örebro, Vida, Fröjdans, Entré och Region Örebro län/Dans i Örebro län bjuder in till workshopar i modern klass med dansare från kompani Raande-Vo.

Dansare i föreställningen Plutot la vie

Dansare från Raande-Vo i föreställningen Plutot la vie, 2007. Foto: Martin Skog

Målgrupp: danspedagoger, danslärare och dansande vuxna i Örebro län.

Föranmälan till kultur@regionorebrolan.se.

Samtliga workshopar är helt gratis att delta i.

Madeleine Karlsson med musiker Peter Lagergren

Tisdagen den 23 augusti, kl. 19–20.30.

Entré, Fredsgatan 14, Örebro.

Ulrica Liljedahl

Onsdagen den 24 augusti, kl. 19–20.30.

VIDA i NBV:s danslokaler, Nygatan 38, Örebro.

Sara Ruddock

Söndagen den 28 augusti, kl. 16–18.

Fröjdans Söndagsträning, Kulturkvarteret, Örebro.

Dansfestival Raande-Vo

7–10 september genomförs dansfestivalen Raande-Vo i Örebro. Dansfestivalen är en hyllning till koreografen Lena Josefsson som gick bort 2020, samt en manifestation för dansen i Örebro län.

Dansscen Örebro

Örebro kommuns kultur- och fritidsförvaltning ansvarar för Dansscen Örebro och har gått med i Dansnät Sverige som är ett nationellt nätverk för den samtida danskonsten och dess publik.

I uppdraget ingår att erbjuda, stärka och utveckla danskonsten i Örebro kommun och bidra till att fler örebroare får tillgång till och upptäcker dans. Dansnät Sverige turnerar ett antal nationella och internationella produktioner årligen och ett urval produktioner presenteras av Dansscen Örebro.

VIDA (Vi Dansar)

Är en grupp som ses en gång i veckan för att dansa tillsammans! En grundtanke är att det är vi själva som står för genomförandet av och materialet till träningarna så att det blir roliga och givande dansklasser. VIDA drivs av Malin Holmberg som en studiecirkel hos NBV. Mer information om VIDA på Facebook.

Fröjdans

Är en ideell dansförening som har till syfte att främja konstnärlig dans i Örebro med omnejd. Söndagsträning, Dansens dag och Feriepraktiken/Projekt Komet har drivits tillsammans med olika samarbetsparter under flera år och är de centrala delarna av föreningens verksamhet. Fröjdans har arbetat med att stötta medlemmar och scenkonst-/dansgrupper med administration, ansökningar, ekonomisk hantering, erfarenhetsutbyten, idéer, workshopar med mera. Föreningen har också drivit ett flertal egna sceniska projekt genom åren. Mer information om Fröjdans på Facebook.

Entré

Är dansskolan där glädje och show står i centrum. Vi vänder oss till alla åldrar. Hos oss kan du dansa showdans, streetdance, stepp, balett, barndans, ragga, breakdance, commercial jazz, lyrisk jazz, afrofusion, dancehall och för de allra minsta danslek! Varje vår avslutar vi terminen med en sprakande show. Mer information om Entré hittar du här.

Senast uppdaterad:
Publicerad: