MeYouI med Edin Jusuframic 2 oktober 2020

Han är en återkommande favorit bland Melodifestivalens husdansare och har setts bredvid Zara Larsson, Ola Salo, Darin och många, många fler. Men nu är det dags för Edin Jusuframic att skapa något eget!

Men vad är något eget och vad är ett tillsammans? Vad är kollektivet, en fantastisk solidaritet eller ett egoistiskt förtryck? Med föreställningen MeYouI sätts balansen mellan kollektivets välbefinnande och människans ego i fokus. Vad händer om den balansen rubbas och egot tar över?

Edin Jusuframic har skapat ett verk om den känslomässiga konflikt som föds ur den konstanta avvägningen mellan samarbete eller att gå sin egen väg. Vad innebär det att vara självisk eller att kompromissa, och hur påverkar detta det konstnärliga resultatet?

MeYouI är en dansföreställning med nykomponerad musik av Mario Perez Amigo och med två fenomenala dansare som sveper golvet när de gestaltar den inre känslomässiga konflikt som kan uppstå när en arbetar i ett kollektiv.

Innan föreställningen framförde Kulturskolans fördjupningslinje, i dans, verket "Organiserat Kaos" som skapades för just detta tillfälle.

Här nedan kan du se ett klipp från dansföreställningen "MeYoul".

Orange kvartscirkel med text Dansscen Örebro följt av ordet biljetter.

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2020.

Senast uppdaterad:
Publicerad: