Meny

Fordonslackerare

Noggrannhet, tålamod och sinne för färg och form är viktigt för den som vill arbeta som lackerare. En fordonslackerare arbetar med att återställa lacken på skadade fordon.

Om utbildningen

I utbildningen får du lära dig att utföra ett noggrant grundarbete i form av att maskera, slipa och spackla skadan. Du får kunskaper i att göra en färganalys och färgbehandling för att få fram rätt kulör till fordonet. Samt kunskaper i hur man applicerar lacken på fordonet. Efter genomgången utbildning kan du få anställning på en verkstad som är specialiserade på lackering eller på en större skadeverkstad.

Arbetssätt och arbetsformer

Vi strävar efter att individanpassa utbildningen utifrån deltagarnas behov, önskemål och förutsättningar. Vi förutsätter att du själv tar ett stort eget ansvar för att nå målen med utbildningen.

Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

För att kunna erhålla ett tjänstbarhetsintyg för att kunna vistas i lokaler och arbetsplatser där man blir utsatt för s.k. isocyanater, kommer eleven att genomföra ett spirometritest, vilket testar lungfunktionen. Detta sker tidigt i utbildningen. Om du vet med dig att du har astma eller någon annan nedsatt lungkapacitet, ta kontakt med sjukvården för information och råd gällande din eventuella utbildningsstart till fordonslackerare.

Utbildningstid

2 september 2019 – 14 augusti 2020,  50 utbildningsveckor.

Utbildningen startar under förutsättning att den beviljas ekonomiskt stöd och att det är tillräckligt många sökande.

Förkunskapskrav

Du ska ha grundläggande kunskaper motsvarande godkända betyg från lägst årskurs 9 i matematik och svenska, alternativt svenska som andra språk. Har du läst kurserna via Komvux efter 1 januari 2017 räcker det med att ha klarat delkurs 3 i matematik och svenska, alternativt svenska som andraspråk.

Ansökan

Ansökan ska vara oss tillhanda senast tisdag 28 maj.

Så här ansöker du

Vid ansökan kontaktar du studie- och yrkesvägledare vid Vägledningscenter på Campus Risbergska i Örebro där det också upprättas en individuell studieplan. En kopia på ditt grundskole- och/eller gymnasiebetyg ska bifogas ansökan.

Här kan du som inte är folkbokförd i Örebro ladda ner en blankett och skriva ut. (pdf, 55.1 kB) Ansökningsblanketten lämnas till vuxenutbildningen i din hemkommun.

Om du har skyddade personuppgifter

Om du vill ansöka och har skyddad identitet ska du kontakta någon av följande studie- och yrkesvägledare; Kerstin Bergh, 019-21 26 29 eller Madelene Willinder, 019-21 40 48.

Kurser som ingår, 1 500 poäng

Fördjupningskurs

100 poäng.

Finasiera dina studier

Du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN) för att finansiera dina studier. Vid ansökan ska du uppge studietid och omfattning, det vill säga antal poäng.

Kontaktuppgifter till utbildningsanordnaren

Utbildningen sker på Education group i lokaler förlagda på Almgatan 7 i Örebro.

Utbildningsanordnarens kontaktperson

Mathias Pettersson, mathias.pettersson@educationgroup.se, 070-202 05 36


Senast uppdaterad: 17 maj 2019

Publicerad: 21 maj 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Komvux

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019–21 10 00 

Öppettider: Måndag – fredag kl. 7–17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Måndag–fredag kl.10–17

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se