Meny

Schemalänkar

Här hittar du länk till schema för utbildningarna på Komvux. Du kan ta fram ett sammanställt schema för alla dina kurser, ta fram schemat för din klass eller din lärare, och du kan också se schemat för en viss sal. 

Hitta ditt sammanställda schema

Skriv in ditt personnummer i rutan till vänster om Visa-knappen och tryck på "Visa". Då visas d ditt schema för alla dina kurser.

Hitta din grupps eller din klass schema

  • Komvux-sfi: Tryck på "Välj grupp" i schemat, skrolla ned till sfi och välj din grupp. Om du till exempel ska gå i grupp 21, då skrollar du nedåt i listan tills du hittar "SFI 21" och väljer det.
  • Grundläggande nivå: Tryck på "Välj grupp" i schemat och skrolla ned till kurserna som börjar på "Gv". Välj sedan ämne och grupp. Om du till exempel ska läsa engelska och går i grupp 3, så väljer du "Gv Eng 3".
  • Gymnasial nivå: Tryck på "Välj grupp" i schemat, och skrolla ned till kurserna som börjar på "Gy". Välj sedan ämne. Om du ska läsa biologi 2 så väljer du "Gy Biologi 2".
  • Vård och omsorg: Tryck på "Välj grupp" i schemat, och skrolla ned till "omv". Välj vilken studieperiod du ska läsa, exempelvis andra studieperioden av tre. Välj då "Omv vård 2:3".
  • Vårdutbildningen: Välj "Klass" i schemat. Siffrorna 1:3 betyder schema för dig som ska läsa första terminen av tre, siffrorna 1:4 betyder schema för dig som ska läsa första terminen av fyra och så vidare.

Hitta en lärares schema

"Välj lärare" i längst upp till vänster i schemat och skrolla ned till din lärare. Du får då upp hela lärarens schema och får leta reda på din kurs i schemat.

Hitta schema för en sal

Välj rätt sal i listan. När du valt sal visas alla lektioner som är schemalagda i just den salen.

Fritextsökning

Det går även att göra en fritextsökning i rutan till vänster om Visa-knappen. Där skriver du till exempel söka så här:

  • Om du går i grupp 34 på Komvux-sfi, sök på "SFI 34".
  • Om du läser matematik på grundläggande nivå och går i grupp 2, sök på "Gv Ma 2".
  • Om du läser på gymnasial nivå samhällskunskap 1b, sök på "Gy samhällskunskap 1b".
  • Om du läser vård, studieperiod ett av tre, sök på "Omv Vård 1:3".

Tillsammans med din lärare väljer du lektionspass

När du tittar på schemat ser du att det för vissa kurser är många lektioner i veckan. Undervisningen kan vara upplagd så att det är samma innehåll på flera lektioner samma vecka. Det kan innebära att du inte behöver gå på alla lektioner. Prata med din lärare, så kommer ni överens om vilka lektioner och tider som passar dig.

Det kan också vara så att dina lektioner krockar med varandra om du läser flera kurser, men det brukar gå att lösa. I samtal med läraren kommer ni överens om vilka lektioner och tider som passar dig.

Senast uppdaterad: 2 april 2019

Publicerad: 23 maj 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Komvux

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019–21 10 00 

Öppettider: Måndag – fredag kl. 7–17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Måndag–fredag kl.10–17

E-post till servicecenter

servicecenter@orebro.se