Tackgåva till anställda i kommunen

I och med rådande coronapandemi vill vi tacka våra anställda för det fantastiska arbete som gjorts och görs, genom att ge en gåva i form av digitala värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor. På detta sätt stöttar vi också näringslivet och handeln i Örebro kommun.

I och med coronapandemin ville kommunen under hösten 2020 tacka alla anställda genom att ge en gåva i form av digitala värdecheckar på 500 kr att handla för. På detta sätt stöttade kommunen också näringslivet och handeln i Örebro kommun.

Nu pågår förberedelser för att kunna ge ytterligare en gåva till anställda i Örebro kommun under hösten 2021. Gåvan består av digitala värdecheckar med ett totalt värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag.

För anställda i Örebro kommun

De digitala värdecheckarna planeras att levereras i augusti eller september och vara giltiga till och med 20 december 2021. Värdecheckarna kommer gälla för alla som är anställda i kommunen vid det tillfälle som gåvan ges. Timavlönade medarbetare ska, förutom att ha en pågående anställning, ha arbetat i minst en månad under perioden 1 januari-31 maj 2021 för att ta del av gåvan. Månadsavlönade medarbetare ska, förutom att ha en pågående anställning, ha varit anställda under hela eller delar av perioden 1 januari-31 maj 2021.

Mer information om hur du som anställd tar del av gåvan kommer inför leveransen av värdecheckarna i augusti-september.

För företagare

Vi uppmuntrar företagare som har fast försäljningsställe inom Örebro kommuns geografiska gräns att anmäla sig till den digitala lösningen för tackgåvan, så att Örebro kommuns anställda får möjlighet att handla hos just er. Cirka 13 000 värdecheckar kommer att delas ut, som gäller för köp till och med 20 december 2021.

Anmälan

Anmäl ditt intresse via länken nedan senast 19 augusti för att vara med från början (du kan göra en intresseanmälan även efter 19 augusti). Därefter kommer vi kontrollera och godkänna de företag som vill ansluta sig systemet för de digitala värdecheckarna. Detta kan ta några dagar.

Företaget får därefter mejl och sms med en installationslänk från leverantören Cardskipper, för att ladda ner appen Cardskipper i sin mobil. Cardskipper skickar en push-notis den dag värdecheckarna kan börja användas.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för er företagare att ansluta sig, så vi hjälper gärna till om ni har frågor kring detta. Välkommen att kontakta Servicecenter, 019-21 10 00 eller servicecenter@orebro.se.

Klicka nedan för att anmäla dig.

Företag – frågor och svar

Aktuella branscher för tackgåvan är hotell, restaurang, café, besöksnäring, upplevelse, sällanköps- och detaljhandel, städ- och hemmatjänster, frisör, massör och hälsovård.

Systembolaget samt företag som säljer fordonsbränsle är inte aktuella för gåvan.

Här kan du se vilka företag som är anslutna hittills.

Så här går det till när en kund ska använda de digitala värdecheckarna:

1. Kunden meddelar att den vill utnyttja en värdecheck, öppnar Cardskipper-appen och tar fram en digital värdecheck i sin telefon.
  2. Kunden väljer ert företag och önskat belopp i listan och trycker på OK. Be gärna kunden kontrollera att företaget och beloppet stämmer.
  3. Kunden bockar i Använd nu och trycker därefter på OK.
  4. Kunden får nu visa upp att den har registrerat in värdechecken hos er. Kontrollera att det är rätt information som innehavaren visar upp. Belopp och ert butiksnamn ska vara synligt.
  5. Registrera värdechecken i kassan på det sätt som gäller för just er verksamhet.

Här finns en instruktion för företagare om Cardskipper. Pdf, 651.2 kB. (Pdf, 651.2 kB)

Om en kommunanställd av någon anledning inte kan ta sig ut att handla, kan en närstående till den kommunanställda handla åt den. Den närstående visar då upp den kommunanställdes Cardskipper-app och den kommunanställdes legitimation samt sin egen legitimation för kassapersonalen.

Företag fakturerar inte utan får ersättning för värdecheckarna via en e-tjänst som Cardskipper tillhandahåller samt ett underlag på specifikation av inlösta värdecheckar.

Ingen transaktionsavgift tillkommer.

Företagare kan kontakta Servicecenter via servicecenter@orebro.se eller 019-21 10 00 vid frågor som gäller tackgåvan.

Bakgrund

Det är en tillfällig lagstiftning som gör det möjligt för Örebro kommun att skattefritt kunna ge en gåva till sina anställda. Kommunstyrelsen tog ett beslut den 8 juni om att ytterligare en gåva ska ges för att tacka anställda och stötta lokala företagare i och med coronapandemin.