Upplev Sveriges största skattjakt

Vill du upptäcka Örebro på ett nytt sätt? Välkommen till Örebro slott och premiären för Sveriges första GeoTour! Region Örebro län har tillsammans med länets fyra turistdestinationer gömt 50 stycken cacher på de mest fantastiska platser. Lördag 2 juli gläntar man på locket till skattkistan. Eventet startar kl. 9.30 med information om GeoTouren och minimässa.

Geochaching är en utomhusbaserad skattjakt där man navigerar till en GPS-koordinat med hjälp av sin smartphone eller GPS. Väl framme är det bara att sätta igång och leta efter den behållare (chache) som finns gömd vid platsen. Det finns chacher för alla åldrar och i olika svårighetsgrader. en GeoTour är inom geochaching en samling chacher som hänger ihop i ett avgränstat område.

I "The heart of Sweden GoTour" kombinerar vi geochaching med turism och man har skapat ett unikt äventyr för dig genom att placera 50 stycken cahcer på utvalda smultronställen i vår region. Upplev allt från vildmark, stadsliv, gruvschakt och gamla slott till paddling, klättring och mountainbike i häftig miljö. 

Touren har tre nivåer vilket gör att det finns cacher för både barnfamiljen och den inbitne geocharen.

 För mer information gå in på: www.regionorebrolan.se

För frågor och information kontakta: jeanette.brorsson-ekelund@regionorebrolan.se


 

Senast uppdaterad: 29 juni 2016

Publicerad: 29 juni 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?