Så får du bättre innomshusklimat

Niklas

Niklas Jakobsson, energirådgivare och nybliven solcellsinnehavare guidar oss mot en klimatsmartare och mera trivsam inomhusmiljö.


-Mitt mål är att kunna bli självförsörjande på energi. För att uppnå detta behöver jag, utöver solcellerna på taket, minska mitt behov av värme. Detta kräver flera olika åtgärder, och hemma har nu turen kommit till att byta ut våra källarfönster, balkongdörr och ytterdörr.

Det har krävt en del kontakter med olika leverantörer för att få fönster och dörrar med en bra isolerande förmåga (lågt U-värde). Min bild är att marknaden och kunskapen höjts inom branschen kring dessa frågor. Men man behöver ställa frågan till leverantörerna om det finns alternativ som kanske är marginellt dyrare i investering, men i slutändan bättre för både miljön och plånboken på sikt.

Exakt hur mycket åtgärderna minskar husets värmebehov dröjer innan jag har svaret på, men redan nu gläds jag åt de mervärden som fönster och dörrbyten har inneburit. Jag upplever en tystare inomhusmiljö (när barnen sover…), en jämnare innetemperatur och i källaren har vi fått en bättre ventilation.

/ Nicklas Jakobsson, Energi och klimatrådgivare


Senast uppdaterad: 11 november 2015

Publicerad: 11 november 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?