Central Sweden

Central Sweden är namnet på det samarbete som finns runt EU-frågor mellan Örebro, Dalarna och Gävleborgs län. Det är också namnet på det representationskontor som finns i Bryssel och som öppnades 1998.

Huvudmän för Central Sweden är de tre regionförbunden eller motsvarande inom de tre länen. Även universitet och högskolor deltar i Central Sweden-samarbetet.

Brysselkontoret

Brysselkontoret förser hemmaorganisationen med aktuell information om EU och EU:s program - ger vägledning och stöd vid projektidéer, hjälper till att hitta partners och andra kanaler för olika frågor samt marknadsför vår region i Europa. Kontoret är också behjälpligt när det gäller att anordna studiebesök till EU:s olika institutioner.

Central Sweden bevakar också och företräder våra län i samband med aktiviteter (t.ex. informations- och kontaktseminarier) inom brysselbaserade nätverk och organisationer.
Central Sweden är en viktig kunskaps- och kontaktförmedlande tvåvägslänk mellan oss och andra kommuner i Europa men också EU:s institutioner och andra europeiska nätverk.

Postadress

Central Sweden Brussels Representative Office
Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Brussels
Belgium

Besöksadress

Rue du Luxembourg 3 Fax: +32 2 501 07 49
Kontoret ligger på sjätte våningen i Sverigehuset i samma byggnad som den svenska ambassaden.

Kontaktpersoner

Örebro län:

Gordon Hahn, gordon.hahn@regionorebrolan.se

Dalarnas län:

Magnus Höög, magnus.hoog@regiondalarna.se

Gävleborgs län:

Eva Hultgren, eva.m.hultgren@lg.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!