Discover by Örebro

Discover by Örebro är ett utbildningsprogram där våra medarbetare på ett tryggt och lustfyllt sätt får ökade kunskaper i digitala verktyg och arbetssätt. Tillsammans upptäcker vi möjligheterna i en digitaliserad värld och skapar en enklare vardag för oss och för dem vi finns till för.

Texten "Discover by Örebro - digitala upptäckter för livet" i flera färger.

Talk-show om digitalisering - nytt avsnitt ute nu!

I december släpper vi tre filmer i talk-show-format för att inspirera oss och andra att våga upptäcka digitaliseringens möjligheter, som kan förändra både din egen och andras vardag. I programmet gästas vi av bland annat medarbetare från Örebro kommun, Epiroc, Örebro universitet, Malmö Stad och Det digitala Malmö och lyfter frågor som rör digitalisering. Vad är Discover By Örebro? Hur jobbar andra med digitaliseringsfrågor? Hur ska vi klara den här omställningen? Här kan du se första avsnittet!

Film om Discover by Örebro

I filmen om Discover by Örebro får du följa med in i labbet och se konkreta exempel på digitala verktyg och arbetssätt ute i verksamheterna.

Pilotprojekt för en enklare vardag

Örebro växer och för att klara framtidens utmaningar behöver vi använda våra digitala resurser på bästa sätt, men också hitta helt nya vägar och arbetssätt framåt. Pilotprojektet Discover by Örebro är ett utbildningsprogram där våra medarbetare får kompetensutveckling i digitala verktyg och arbetssätt. Med trygghet, lust och upptäckarglädje skapar vi tillsammans en ännu bättre vardag för oss själva och alla örebroare.

Med hjälp av digitaliseringen skapar vi snabbare och enklare service genom nya verktyg och arbetssätt. Det kan till exempel vara digitala alternativ inom daglig verksamhet för de som av olika anledningar inte kan delta fysiskt, digitala verktyg i form av bland annat appar i skolundervisningen som kan bidra till ökad måluppfyllelse, digitala spel som stärker dementas färdigheter och VR-utrustning som gör det möjligt för personer med funktionsnedsättning att förflytta sig till miljöer de drömmer om att få besöka.

Discover by Örebro gästar Sveriges viktigaste chefspodd

Att upptäcka möjligheterna i en digitaliserad värld. Det är avgörande framåt för alltifrån företag, organisationer och offentlig verksamhet. Men hur? Hur får man med sig medarbetarna på tåget? Och hur får man till det där som alla snackar om – innovation. I Örebro kommun startar nu den digitala upptäcktsresan på allvar. Det är dags för Sveriges viktigaste chefspodd – den här gången om Discover By Örebro och hur trygghet och lust är nyckeln till en bättre och enklare vardag.

Discover by Örebro föreläser på E-förvaltningsdagarna

Lyssna till digitaliseringsdirektör Per Brogevik när han föreläser om digitalisering och Discover by Örebro på E-förvaltningsdagarna 2021.

Discover Labs

Texten Discover Labs i flera färger.

I Discover Labs får våra medarbetare upptäcka möjligheterna i en digitaliserad värld på ett tryggt och lustfyllt sätt. I labbet ges tid till att utforska, experimentera och utbilda sig i digitala verktyg och arbetssätt. Labbverksamheten utformas efter varje verksamhets unika behov, vilket innebär att både upplägg och antal tillfällen beror på vilken verksamhet som deltar. Under hösten medverkar bland annat representanter från verksamheter inom skola, kultur och fritid samt vård och omsorg.

Talk-show om digitalisering

I december släpps tre filmer i talk-show-format för att inspirera till att våga upptäcka digitaliseringens möjligheter. Programmen leds av Sofia Sjöström, projektledare för Discover by Örebro, som möter gäster från både kommunen och externa aktörer.

Avsnitt 1: Vad är Discover by Örebro?

De digitala möjligheterna blir bara bättre och billigare. Du som är nyfiken och vågar testa kan med hjälp av digitala verktyg förändra både din egen och andras vardag. I det första avsnittet får du lära dig mer om utbildningsprogrammet Discover by Örebro.

Du får träffa bland andra digitaliseringsdirektör Per Brogevik och Johan Cedermark, grundare av Trainstation, hänga med till Discover Labs och träffa handledare och deltagare som med lust och trygghet förändrat tillvaron för både sig själva och dem de finns till för. Du får bland annat möta bildläraren Emil Nordlund som berättar hur han genom digitala verktyg får mer tid över för eleverna, som samtidigt fått bättre måluppfyllelse och större lust för skolarbetet.

Avsnitt 2: Hur gör alla andra?

Avsnittet släpps vecka 49.

Avsnitt 3: Hur ska vi klara den här omställningen?

Avsnittet släpps vecka 50.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!