Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Fakta om skolan

Kilsmo skola ligger i samhället Kilsmo 11 km söder om Odensbacken, som i sin tur ligger cirka 3 mil öster om Örebro i Östernärke.

Naturen in på knutarna

Här har vi närhet till vacker natur och stora möjligheter till friluftsliv. Detta ser vi som en tillgång i vårt dagliga arbete. Alla barn har ute timmar på onsdagarna. Då går vi till eken eller kojan och arbetar med framförallt Grön Flagg. Vi har ytterligare några tillfällen med utepedagogik i veckan.

Skolans organisation

Vår rektor heter Fredrik Karlsson och är rektor för Odensbacken, Kilsmo och Hampetorpslänk till annan webbplats skolor. Eftersom dessa skolor ingår i samma rektorsområde försöker vi ha samarbete skolorna emellan när det passar. När det är möjligt har vi även simskola tillsammans.

Skolans lokaler

Huset, som skolan ligger i heter Sotterngården, efter sjön Sottern, som ligger i närheten. Den ursprungliga skolan brann ned till grunden 1989 och en ny byggdes på samma plats. Skolan är en enplansbyggnad, som på senare år utökats med en paviljong. Huvudbyggnaden inrymmer även fritids- och förskoleverksamhet. Totalt finns ca 40 barn i huset. 

Klassindelning

På Kilsmo skola går nu 9 elever från förskoleklass till år 3. Eftersom vi har två klassrum delar vi upp oss i olika grupper olika tider på dagen. Ibland gör vi naturligtvis saker med hela skolan tex våra skogsutflykter. Eftersom vi är en liten skola, har vi stora möjligheter att se till alla barns individuella behov och utveckling. Vi som arbetar på skolan är en klasslärare, en förskollärare och en fritidspedagog/resurs.

Slöjd och idrott

Eleverna i åk 3 har slöjd i Odenskolan och där har åk F-3 även idrott, dit vi tar oss med skolbuss.

Fritidshem

På Sotterngårdens fritidshem arbetar 1,5 fritidspedagog. Personalen på fritidshemmet arbetar även i skolan med tex bild, musik, utomhuspedagogik och Grön flagg.  


Dela:

7 oktober 2019 • 14.37

Personal

  • 1 klasslärare
  • 1 förskollärare
  • 1 fritidspedagog
Nära till naturen

Nära till naturen

Kilsmo skola | Adress: Vallvägen 1 , 715 95  Kilsmo
e-post: kilsmoskola@orebro.se | Tel: 019-21 10 00
Örebro kommuns webbplats
Kilsmo skola