Ändring av stadsplan för del av kv. Karossen m.fl. (1880K‑A698)

Status

Bearbetning inför antagande

Ärendenummer

Bom 61/2023 (tidigare Bn 236/2021).

Granskningstid

2 januari 2023–20 januari 2023.

Planområde

Planområdet ligger i Bettorps industriområde.

Karta som markerar planområdet.

Klicka på bilden för att komma till webbkartan där du kan zooma och navigera. Röda markeringar i webbkartan visar pågående detaljplaner och lila markeringar visar planer som är under samråd eller granskning.

Syfte

Syftet med planändringen är att utöka byggrätten på marken och möjliggöra för utveckling av pågående industriverksamhet i form av montering och lager på fastigheten Karossen 14.
Idag har verksamheten hyrt in sig i andra lokaler i området, men vill genom aktuell planändring kunna samla allt inom den egna fastigheten.

Handlingarna finns tillgängliga digitalt på följande platser

  • Servicecenter, Näbbtorgsgatan 10.
  • orebro.se, se nedan.

Planhandlingar

Planförfarande

Den här detaljplanen handläggs med standardförfarande.

Standardförfarandet kan tillämpas om förslaget till detaljplan är förenligt med översiktsplanen och länsstyrelsens granskningsyttrande, inte är av betydande intresse för allmänheten eller i övrigt av stor betydelse. Detaljplanen får inte heller antas medföra en betydande miljöpåverkan. När ett förslag till en detaljplan upprättas ska kommunen samråda med bland andra Länsstyrelsen, Lantmäteri­myndigheten, kända sakägare och boende som berörs.

Om planförslaget berör en åtgärd av mindre betydelse med en mycket liten och tydlig samrådskrets kan förslaget till ny detaljplan gå direkt till ett antagande i Byggnadsnämnden om samtliga i samrådskretsen aktivt godkänner planförslaget i samrådet. Det kallas då ett begränsat standardförfarande och innebär att ingen granskning genomförs.

Överensstämmelse med översiktsplanen

Ja, se planbeskrivning.

Antas detaljplanen medföra betydande miljöpåverkan?

Nej. Detaljplanen antas inte medföra betydande miljöpåverkan.

Kontaktperson

Andreas Wallström, 019-21 10 00, andreas.wallstrom@orebro.se.

Synpunkter

Det går inte att lämna synpunkter längre.

Senast uppdaterad:
Publicerad: