Detaljplan för fastigheten Törsjö 13:2 m.fl. (Törsjö logistikområde) med tillhörande strategisk miljöbedömning

Status

Överklagad

Ärendenummer

Bom 22/2023 (tidigare Bn 43/2017).

Datum för antagande

Detaljplanen antogs av Kommunfullmäktige den 31 maj 2023.

Överklagad

Detaljplanen är överklagad.

Planområde

Planområdet ligger i Törsjö.

Karta som markerar planområdet.

Klicka på bilden för att komma till webbkartan där du kan zooma och navigera. Röda markeringar i webbkartan visar pågående detaljplaner och lila markeringar visar planer som är under samråd eller granskning.

Syfte

Syftet med planen är att möjliggöra byggnation av en kombiterminal samt att skapa plats för företag som har behov av direktanslutning till järnväg. Detaljplanen medger järnvägsanknuten lager- och logistikverksamhet med kombiterminal, kontor och verksamheter kopplade till järnväg samt tekniska anläggningar som till exempel nätstationer. En strategisk miljöbedömning tas fram parallellt med detaljplanen.

Handlingarna finns tillgängliga på följande platser

  • Servicecenter, Näbbtorgsgatan 10.
  • orebro.se, se nedan.

Planhandlingar

Planförfarande

Den här detaljplanen handläggs med utökat förfarande.

Den här detaljplanen handläggs med utökat planförfarande.

Utökat planförfarande används när en föreslagen detaljplan har ett betydande allmänt intresse, kan komma att medföra miljöpåverkan eller strider mot den kommunala översiktsplanen. Kommunen ska vid utökat förfarande under minst tre veckor samråda om ett förslag till detaljplan med bland andra Länsstyrelsen, Lantmäterimyndigheten, kända sakägare och boende som berörs.

Överensstämmelse med översiktsplanen

Ja, se planbeskrivning.

Antas detaljplanen medföra betydande miljöpåverkan?

Ja. Detaljplanen antas medföra betydande miljöpåverkan.

Kontaktperson

Philip Cedergren, 019-21 13 46, philip.cedergren@orebro.se.

Synpunkter

Det går inte längre att lämna synpunkter.

Överklaga beslut

Du kan överklaga beslutet hos Mark- och miljödomstolen, Nacka tingsrätt. Se nedan hur du överklagar.

Trots att du erhåller denna information om hur man överklagar är det dock inte säkert att du anses ha klagorätt, eftersom det är Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt som utifrån regleringen i 13 kap. 8 och 11 §§ plan- och bygglagen prövar om du, efter ett överklagande, ska anses ha sådan klagorätt.

Om du vill överklaga detta beslut ska du skriva till Mark- och miljödomstolen, Nacka tingsrätt, men skicka skrivelsen till e-post: byggochmiljonamnden@orebro.se eller brevledes till: Örebro kommun, Bygg- och miljönämnden, Box 33400, 701 35 Örebro.

Ange klart vilket beslut du vill överklaga genom att uppge datum och paragraf i protokollet samt uppge detaljplanens namn. Skriv också vilken ändring du vill ha.
Överklagandet måste ha inkommit till Bygg- och miljönämnden inom tre veckor från den dagen då justeringen av protokollet med beslutet anslogs på kommunens anslagstavla, annars kan inte ditt överklagande prövas.

Om du överklagar åligger det Bygg- och miljönämnden att pröva om överklagandet har inkommit i rätt tid. Om överklagandet inkommit i rätt tid kommer Bygg- och miljönämnden översända överklagandet till Mark- och miljödomstolen, Nacka tingsrätt för prövning.

Om du vill ha ytterligare upplysningar kan du vända dig till Bygg- och miljönämnden i Örebro, telefon 019-21 10 00.

Senast uppdaterad:
Publicerad: