VIKTIG INFORMATION:
Eldningsförbud i hela Örebro län

På orebro.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Vad är cookies? Jag förstår

Meny

Matavfall, så här sorterar du

Matavfall är allt som blir över efter att du har lagat mat eller det som blivit kvar på tallriken. Det ska läggas i den bruna påsen.

Exempel på vad du kan lägga i matavfallspåsen

  • Matrester, tillagade och råa av kött, fisk, grönsaker, frukt, ägg, ost, mjöl, ris och pasta.
    Kött- och fiskben, fiskrens och skaldjursrester.
  • Frukt, ägg- och grönsaksskal.
  • Bröd, kex, kakor och bullar.
  • Kaffe- och tesump, kaffe- och tefilter.
  • Mindre växtdelar (inte kvistar, grenar och jord).
  • Hushållspapper och servetter.
  • Popcorn, godis och choklad.
  • Matfett från matlagning, urtorkat med hushållspapper. Läs mer om hur du tar hand om ditt matfett på bästa sätt. (pdf, 1.5 MB)
  • Tänk på att cigarettfimpar, tuggummi och snus inte ska slängas i matavfallet.
Senast uppdaterad: 16 januari 2018

Publicerad: 1 december 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Följ oss:

Kontakta $sitenamn

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Måndag–fredag kl. 7–16

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Måndag–fredag kl. 10–16

Teckenspråk: servicecenter@t-meeting.se