I Örebro är vi stolta över vårt universitet. Vi hoppas att både du som är ny och du som fortsätter dina studier ska trivas och känna dig riktigt varmt välkommen till en ny termin här.
I Örebro finns många olika typer av studentboenden. Du kan till exempel bo i korridor, egen lägenhet eller i delad lägenhet. Studentbostäder finns både på universitetsområdet, centralt och i olika stadsdelar, allt för att du ska kunna hitta ett boende som passar just dig. Läs mer om studentbostäder här.
Det är viktigt både för dig som student och för oss som kommun att du folkbokför dig rätt. Var du är folkbokförd har betydelse för till exempel din rätt till bidrag och sjukvård. Huvudregeln i Sverige är att man ska vara folkbokförd där man bor. Om du studerar vid universitet eller högskola ska du normalt sett vara folkbokförd på din studieort. Skatteverket har mer information om folkbokföring när du flyttar.
Örebrogåvan ger Örebro kommun till dig som är inflyttad student, medlem i Örebro studentkårlänk till annan webbplats och har folkbokfört dig i Örebro. Läs mer om Örebrogåvan här.
För att fånga upp idéer till kommunal utveckling har Örebro kommun inrättat ett uppsatsstipendium för studenter vid Örebro universitet. Kommunstyrelsen anslår 50 000 kronor årligen till stipendier för uppsatser på C- och D-nivå. Läs mer om hur du ansöker om uppsatsstipendiet.
Studenter vid Örebro universitet kan söka ekonomiskt bidrag till en studentförening eller studentprojekt. Läs mer om hur du ansöker om bidraget här.
Olika utbildningsalternativ, som studier på universitet, folkhögskola eller via studieförbund.
Få hjälp med vägledning till studier eller arbete, bedömning av utländska studier, validering av tidigare kunskaper och erfarenheter.
Grundläggande utbildning i svenska språket och om det svenska samhället för dig som inte har svenska som modersmål.
Om du saknar papper på arbetslivserfarenheter och utbildningar kan du ansöka om validering.
Cityakademin driver lokala och regionala behov av utbildning och kompetensutveckling.